Filip Forsberg kritiseras för tacklingen

Publicerad 2018-02-04

NEW YORK. Henrik Lundqvist gjorde vad han kunde i Bridgestone Arena i natt, men förgäves,

Nashville Predators är för bra och lyckades ändå knocka New York Rangers.

– De hängde kvar länge för att ”Henke” gjorde en så bra match. Vi har dock helt ordinarie lag just nu och då är vi svårslagna,  säger målskytten Viktor Arvidsson till Sportbladet  efter 5-2-segern

Faktum är att Nashville kunde ha avgjort redan i första perioden, för de var överlägsna från start och pepprade skott mot ett Rangers på väg att förlisa, varken mer eller mindre.

I kassen återfanns dock Henrik Lundqvist och han tycktes fast besluten att visa världen att han ingalunda tänker ge upp, så det stod likafullt 0-0 efter de inledande 20 minuterna.

– Ja, ”Henke” gjorde en väldigt bra match och därför hängde de kvar rätt länge, säger Viktor Arvidsson på telefon från Music City.

– När vi fick in 2-0 i slutet av andra kändes det dock som att vi hade dem, sedan rullade det liksom bara på. Vi har ju helt ordinarie lag för första gången på hela säsongen och då är vi svårslagna.

”Väldigt roligt ihop”

Bland annat är den JOFA-kedja Viktor bildar med Filip Forsberg och Ryan Johansen intakt igen – och den briljerade i natt.

”Arvy” och ”Flipper” hade först assist på PK Subbans 1-0-mål – och sedan stänkte samma ”Arvy” in sitt sjuttonde mål för säsongen, efter förarbete av ”Flipper” och Johansen.

– Ja, vi har väldigt roligt ihop och det känns helt fantastiskt att Filip är tillbaka igen, fortsätter ”Hackspetten från Kusmark”.

– Naturligtvis är det roligt att få göra avtryck i protokollet också, man vill ju bidra. Men det viktiga är att vi vinner. Alla poäng betyder så mycket nu.

Forsberg kritiseras för tacklingen

Filip Forsberg var för övrigt del av eftersnacket inte bara för sina två poäng. Rangers beskyllde honom för att ha sänkt unge Jimmy Vesey med en armbågstackling i huvudet – strax efter att Alexei Emelin knockat också Marc Staal med en huvudtackling.

– Jag trodde det var just sånt där man ville ha bort från ligan. Det är verkligen en besvikelse att se att domarna inte dömer för sånt där, säger Mika Zibanejad, som gjorde ett av Rangers tröstmål.

Inte så mycket att orda om, tycker dock Viktor Arvidsson.

– Det är en fysisk sport, sånt händer, säger han.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se