”Publiken fick se 'great stuff' i kväll”

HOCKEY

Flyers utjämnade matchserien mot Buffalo efter rysare

NEW YORK. De var illa ute igen.

Men till slut lyckades Flyers vinna vilda västern-drabbningen hemma i West Fargo Center igår kväll och därmed är playoff-serien mot Sabres utjämnad.

– Kul för de som satt på läktarna. De fick se ”great stuff” ikväll, säger Philadelphia-coachen Peter Laviolette efter 5-4-segern.

Det har han alldeles rätt i Laviolette.

Andra mötet mellan Philadelphia och Buffalo var en formidabel explosion till match, fullsprängd av mål, chanser, hisnande ”moves”, närkamper och utvisningar.

Redan efter första perioden stod det 3-3 – och just då kändes det, återigen, som att Buffalo hade fördel.

Dels för att Flyers-målisen Sergej Bobrovsky hade släppt väl enkla mål, dels för att hans lagkamrater underlåtit att utnyttja ett en enda av fem powerplay.

Leino slog till igen

Men i andra vände det. Brian Boucher kom in i kassen och efter dryga tretton minuter lyckades Ville Leino – finländaren som fick ett sånt rungande genombrott under fjolårets slutspel – pricka in ett powerplay-mål.

– När det känns som att man bara stångar huvudet i väggen är det förstås tungt, så det var ett väldigt skönt mål, säger han till nhl.com.

Till slut lyckades Flyers – trots intensiv Buffalo-forcering på slutet – alltså kriga sig till en 5-4-seger och serien är därmed utjämnad.

– Jag är inte så nöjd med resultatet hela tiden, men vi gör bra saker, så jag har gott hopp om att det ska gå vägen, säger Laviolette.

Skadade Chris Pronger, Flyers störste stjärna, missade sin andra raka playoff-match. Han kan dock vara aktuell för match 3. Den avgörs i Buffalo på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL