Luleå gav svar på tal

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-04

Vände förlutsviten

Efter två raka förluster trodde många att Luleås dipp skulle komma. Men i kväll gav de svar på tal.

Laget vann med 4–3 borta mot Frölunda – efter en riktig rysare.

Trots det var det ingen jublande Luleåtränare som intervjuades efter matchen.

– Det känns lite bittert, sade han.

Många har trott att Luleå efter en imponerande höst nu skulle tappa mer och mer.

Efter två raka förluster (mot Skellefteå och Brynäs) fick deras skeptiker ännu mer på fötterna.

Tappade i slutet

Men i kväll visade laget att de fortfarande har ett stort spel i sig. Laget spelade stundtals riktigt bra borta mot Frölunda, framför allt i den andra perioden.

De såg ut att ta en säker seger och ledde med 3–1 när det återstod mindre än fem minuter. Men efter två sena mål av hemmalaget blev det förlängning, där Chris Abbott till slut kunde avgöra då han styrde in Janne Niinimaas backskott.

– Han fick till ett bra skott och jag hade tur som lyckades styra med bröstet, sade Abbott till Canal Plus, men var trots segern inte nöjd:

– Jag är inte speciellt nöjd just nu. Vi hade en tvåmålsledning med sex minuter kvar. Totalt sett var det en bra match av oss men vi tappade i slutet.

Luleås tränare Jonas Rönnqvist höll med.

– Som matchen blev känns det bittert, men trots allt vinner vi vilket är en styrka.

Snygga mål

Laget kan trots allt glädja sig över en seger, och två vackra mål.

Det första, och vackraste, av de två snygga målen gjorde Pär Arlbrandt 10.01 in i den första perioden. Luleå kom i en snabb kontring där Arlbrandt fintade bort flera spelare och snyggt drog målvakten Johan Holmqvist och lade pucken i mål.

– Jag får en hakning och tappar pucken lite, men det lurade ju "Honken" lite också så det blev ju bra, sade Arlbrandt med ett flin till Canal Plus efter den första perioden.

Det andra, och som det visade sig matchavgörande, målet gjorde Sebastian Enterfeldt 5.29 in i den andra perioden. På ännu en snabb kontring spelade Sebastian Meijer in till Enterfeldt i mitten. Han snärtade läckert upp den i krysset och gav Luleå 3–1.

Följ ämnen i artikeln