... och nu krävs ett mirakel för Skellefteå

HOCKEY

Så ska Skellefteå resa sig – och göra det omöjliga

Foto: Föll tungt Trots att Mikko Lehtonen och hans Skellefteå hade spelövertaget i princip hela matchen blev det förlust efter sudden death.

SKELLEFTEÅ. Spelövertaget omvandlades inte till seger.

Nu krävs en historisk finalvändning – från 1–3 i matcher till 4–3 – för att det ska bli guldfest i Skellefteå.

– Det är klart att vi tror på det, säger Johan Forsberg.

Skellefteå missade chans på chans och till slut missades också segern i gårdagens fjärde final mot Färjestad.

För att det ska bli ett efterlängtat SM-guld är laget nu tvingat att vinna tre raka matcher och stå för en vändning som ingen tidigare gjort i finalsammanhang.

Ska fortsätta likadant

– Vi måste tro på det här. Det är så lite kvar på säsongen att det inte finns något att fundera på, säger Johan Forsberg om 1–3-underläget i matcher.

Forsberg menar att Skellefteå måste fortsätta på samma intensiva spår som i gårdagens match, då Färjestad pressades tillbaka hårt långa stunder, även på bortaplan.

’Tar med oss spelet’

– Vi ska försöka ta med oss det här spelet. Det finns ingen anledning att spela annars. Det är klart att man kanske måste spela lite tajtare borta, men i stort tycker jag att vi ska spela som vi gör i dag (läs: i går).

Något som tränaren Anders Forsberg håller med om:

– Vi måste göra det. Färjestad är alldeles för bra om vi börjar ge dem ytor. Vi måste bjuda upp med den här farten, sedan får vi se vad Färjestad hittar på för något.

Skellefteåtränaren har även planer på att matcha skyttekungen Mikko Lehtonen, som var uppskriven som trettonde forward och spelade sju minuter i går, hårdare.

– Han gör sin bästa match i slutspelet och visade att han inte vill vara trettonde forward. Det gjorde han jättebra och han var där när det blev mål också. Det såg ut som att pucken tog på honom, säger Anders Forsberg.

’Vi hoppas’

Kommer han att få mer speltid i nästa match?

– Om han spelar så här bra kommer han definitivt att få det.

Kan ni vända det här?

– Någon måste vara först. Vi hoppas att det är vi. Det finns ingenting att fundera över. Det är bara att kliva ut, köra för fullt och gilla läget. Vi vet att det är Sveriges två bästa lag som möts. Det gäller bara att gasa.

ARTIKELN HANDLAR OM