Jättetavlan som sänkte Tingsryd

HOCKEY

Rögle kopplade grepp om kvalseriebiljett

Foto: Victor Tisell.

Formstarke Victor Tisell svarade för en riktigt målvaktstavla när han släppte in 1-0-målet i den tredje perioden mot Rögle, och det gjorde att Tingsryd till slut förlorade med 3-0.

- Det är ett skitmål som tyvärr sänker vårt lag, säger tränaren Joakim Fagervall.

Tingsryd, som i och med två raka segrar är på gång, stod upp starkt mot Rögle i två och en halv period i Lindab Arena. Sedan kom misstaget som fällde bottenlaget.

Hemmalagets Jakob Johansson drev genom mittzon och precis innan offensiv blålinje lyfte han ner pucken mot Victor Tisell, troligen i förhoppning om att skapa en blockering, men burväktaren missbedömde pucken totalt, och släppte in matchens första mål. Fram tills dess hade matchen varit mållös i 47 minuter.

- Det är ett skitmål men det är ju också mål. Tyvärr sänker det målet oss, för efter det så tappar vi konceptet i vårt spel, säger Joakim Fagervall, besviken tränare i Tingsryd.

- Jag tycker att vi är vassare än Rögle i den andra perioden, men vi får inte in pucken. Vi startar starkt i tredje perioden också, fram till vi släpper in målet, sedan tar Rögle över.

"Minst lika bra"

Misstaget avgjorde som sagt matchen, för efter det orkade Tingsryd inte slå tillbaka. Istället slog Alexander Johansson in 2-0 efter att ha följt upp ett missat friläge av backen Victor Bartley, och sedan gjorde danske Jesper Jensen 3-0 med ett backskott som smet in bakom en skymd Tisell.

- Jag tycker inte att 0-3 speglar matchen. Vi är minst lika bra som Rögle, om inte bättre, men de gör mål på sina chanser och det gör inte vi, säger Fagervall.

- Killarna gjorde en bra match, det kan man inte ta ifrån dem, men det är synd att det inte räcker för seger.

Jonas Fransson i hemmamålet gjorde inga Tisell-misstag utan höll säsongens femte nolla och motade totalt 24 skott. Formstarka Rögle plockade därmed sjätte raka segern och kopplade ett hårdare grepp om tredjeplatsen i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM