Storspel av Lundqvist i viktig Rangersseger

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist var en av de stora hjältarna när New York Rangers i natt tog säsongens kanske viktigaste seger.

Han stoppade 30 skott, gjorde en hel bunt hisnande frilägesräddningar och höll sedan tätt under straffavgörandet.

– Vi jobbade oerhört hårt för den här segern och det är en suverän känsla att det lyckades, säger han efter 4–3-segern mot Carolina i RBC Center.

Carolina Hurricanes är ett av lagen runt slutspelsstrecket som flåsar Rangers i nacken och låg före nattens match blott två poäng bakom blåskjortorna.

Så det var livsviktigt för Manhattan-laget, plågat av en hel serie uddamålsförluster på slutet. att få med sig en seger hem från Raleigh i natt.

Att det gick berodde i hög utsträckning på Henrik Lundqvist.

Han var utmärkt matchen igenom, men framförallt när hans lagkamrater i 2–3-underläge under tredje perioden jagade kvittering och Hurricanes kom i kontring på kontring.

Straffläggning

Hur erikarna Staal och Cole än bar sig åt stod ”Kung Henrik” i vägen.

– I ett sånt läge vet man att varje räddning kan vara helt avgörande för om vi ska ha en chans att komma tillbaka så jag var väldigt mån om att göra mitt allra bästa, säger han till tv-kanalen MSG.

Det hjälpte, minst sagt. 1,50 innan slutsignalen lyckades Wojtek Wolski böka in kvitteringen för Rangers. Sedan blev det straffar och då visade Lundqvist återigen varför han kallas kung. Han överlistade samtliga Carolina-skyttar, så när samme Wolski som tredje skytt för Rangers snärtade upp pucken på Cam Wards plockhandssida var tillställningen avgjord.

– Vi har jobbat oerhört hårt på slutet och gjorde det ikväll också, i 60 minuter, så det är en suverän känsla, säger Lundqvist.

Staal skadad

Det var dock två poäng som kostade. Rangers bäste back, Marc Staal, blev skadad och försvann från isen i tredje perioden. Det skedde dock inte när storebror Eric, som ju spelar i Carolina, sänkte honom med en lika hård som oväntad tackling. Den yngre Staals knä vreds sönder i en annan situation – till Erics lättnad.

– Ja, det kändes inte riktigt bra, erkänner han efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL