Jesper Mattssons ”elvisp” avgjorde

HOCKEY

SSK-influerade Malmö besegrade Södertälje

Malmö kunde till slut besegra Södertälje med 3-2 efter straffar.

Matchvinnare? Veteranen Jesper Mattsson med en elvisp.

- Det var första straffläggningen så det var skönt med en extrapinne, säger matchvinnaren.

Viasat Hockeys expertkommentator Andreas Johansson sade det redan när Jesper Mattsson sköt fart under straffläggningen: “nu gör han elvispen!”.

Och det gjorde 36-åringen som gled fram, fick ner SSK-keepern Julius Hudacek och sedan vispade in pucken.

Mattsson var ende spelare som lyckades näta under straffläggningen.

- Andreas (Johansson) har koll på hur jag gör, jag har gjort den finten i flera år men det hade nog inte han (Julius Hudacek) koll på. Jag pratade med Miroslav Lazo om hur han brukar göra, och anpassade mig efter det, säger matchvinnaren till Viasat Hockey.

Ingen höjdarmatch

Matchen var annars ingen höjdare: ett stundtals lojt Malmö - för kvällen i rosa dräkt för att stödja Rosa Bandet - lyckades aldrig sätta press på ett krigande Södertälje som stängde igen mittzon på ett effektivt sätt.

- Vi har inte tillräckligt långa anfall och gör det inte jobbigt för dem, men Södertälje gjorde det bra också, konstaterar Mattsson.

Den stora snackisen inför matchen var Malmös alla kopplingar till Södertälje och den rivalitet som det skulle skapa. I Malmö finns sportchefen Stefan Nyman, tränaren Leif Strömberg och spelarna Linus Klasen, Robert Carlsson, Dragan Umicevic, Pontus Sjögren, Daniel Josefsson, Tomas Kollar och Tim Heed som alla har en bakgrund i Södertälje.

”Kommer inte vinna 52 matcher”

- Men det där tänker jag inte så mycket på, även om man självklart vill vinna för de här killarna i vårt lag. Men jag fokuserar mest på mitt, säger Mattsson och tonar ner snacket.

Malmö hakar på i toppen av tabellen (trea i sammandraget), trots att laget har fått kritik för att man inte är tillräckligt bra.

- Vi kommer inte att vinna 52 matcher, så är det bara. Det tar tid att bygga ett lag, ett system och nya formationer, menar Mattsson.

ARTIKELN HANDLAR OM