Tredje raka Skellefteå- segern mot Timrå

HOCKEY

Wernblom avgjorde i förlängning

Timrå (TT)

Magnus Wernblom är kungen av power play – det visade han än en gång då han styrde in segermålet – 2–1 – mot Timrå på övertid.

Wernbloms 15:e mål i spel i numerärt överläge.

– Jag såg aldrig pucken gå i mål eftersom jag hade ryggen mot Timråmålet, men jag förstod att jag prickat rätt när jag såg de ledsna minerna på Timråspelarna, säger den 33-årige matchhjälten med ett stort leende.

Magnus Wernbloms envishet och järnvilja är guld värd i avgörande situationer. Han tvekar inte en tusendels sekund utan beger sig alltid in framför mål.

– Det är ju där som pucken ska passera och då gäller det ju att finnas på plats, svårare är det inte, säger Wernblom som sänkte Timrå 59 sekunder in på förlängningen då han styrde backen Rickard Lintners tunga skott förbi en chanslös Johan Backlund i Timrå-målet.

Magnus Wernblom och Skellefteå är ett svart spöke för Timrå – åtminstone hemma i Eon-arena.

Bara bortasegrar

– Vi har ju tagit åtta av nio möjliga poäng här i Timrå – och det är ju inte så dumt mot ett topplag. De här två poängen känns otroligt värdefulla, säger Wernblom, vars Skellefteå har målsättningen att slippa hamna på plats elva och tolv i tabellen.

– För varje match som går och vi är med i kampen om en slutspelsplats så blir vi så klart mer och mer sugna på att vara med och kriga i slutspelet, säger Magnus Wernblom sedan han prickat in sitt 21:a mål för säsongen i elitserien.

De som hade hoppats på att få uppleva en välorganiserad och skönspelad match lär ha blivit rejält besviken.

Här handlade det om kamp om varje puck, vilket innebar att det blev lite si och så med passningsspelet. Det var endast en gång under hela matchen som det bjöds på klassiskt klapp-klapp-spel och den karamellen svarade Timrå för då pucken gick som på ett snöre mellan Timråspelarna och det hela avslutades med att Mika Niskanen prickade in 1–0 i power-play.

Men mer godbitar kunde Timråspelarna inte bjuda sin publik på denna eftermiddag – hade inte Johan Backlund spelat så inspirerat i Timråmålet hade Skellefteås seger redan säkrats i andra perioden.

Styrningar segervapnet

Men inte ens Johan Backlund kunde klara två avgörande styrningar – först när Markku Tähtinen styrde in 1–1 och sedan när Magnus Wernbloms magiska klubba lurade Backlund i förlängningen.

Skellefteå revanscherade sig rejält efter magplasket i Göteborg (2-5 mot Frölunda). Nu bidrog hela laget till att det blev två värdefulla poäng – ett extra plus till målvakten Andreas Hadelöv som agerade lugnt och säkert på de få skott (tolv) som Timrå åstadkom under hela matchen.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM