Fröunda upp på slutspelsplats

HOCKEY

Bytte plats med Skellefteå efter 5–2-seger

Det har varit mycket upp och ner för Frölunda den här säsongen.

Mest ner.

Men efter 5–2 mot Skellefteå är Frölunda återigen uppe på slutspelsplats.

– Det ser bra ut just nu. Synd att inte serien är slut, sa Frölundas tränare Per Bäckman.

Första perioden var spelmässigt ganska jämn, men Frölunda fick med sig en 1–0-ledning efter ett mäktigt slagskott av Markus Seikola i power play.

– Det märks att matchen betyder mycket. Hoppas att vi kan flytta upp spelet lite mer, sa Frölundas comebackande Niklas Andersson, till ppv.

- Det känns bara bra. Man känner sig spelsugen.

– Vi spelar bra i mittzonen, men det gäller att ta chanserna när dom kommer, tyckte Skellefteås lagkapten Magnus Wernblom.

Skellefteå hade ett jätteläge att kvittera i början av andra perioden. Magnus Wernblom slog ett långpass från egen tekningscirkel till Anders Söderberg som kom helt fri, men Joel Gistedt i Frölunda-målet vann den duellen.

Istället kunde hemmalaget göra 2–0. Återigen i numerärt överläge och återigen efter skott av Seikola, som den här gången styrdes in av Tomi Kallio.

Inte långt efter det kunde Martin Cibak tryckan in trean för Frölunda, och matchen kändes helt plötsligt avgjord. Speciellt som hemmalaget fick in ett fjärde mål just innan pausvilan.

– Vi har riktigt bra fart och alla jobbar kopiöst för laget, därför leder vi med 4–0, sa Frölundas Tomi Kallio till ppv i periodpausen.

Skellefteå fick ett tidigt mål i sista perioden, men var aldrig i närheten av att hämta in underläget.

Istället kunde Seikola göra sitt andra power play-mål och efter ytterligare ett tröstmål för Skellefteå spikades slutresultatet till 5–2.

Frölunda har nu fyra raka segrar och har dessutom gjort 21 mål på dom matcherna.

– Det är en bra match av oss. Vi gör ett gediget jobb och får utdelning på våra chanser, menade VF:s lagkapten Jonas Johnson.

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM