MIRAKELRÄDDNINGEN

HOCKEY

Åkerlunds plockning i slutsekunderna gav Timrå segern

Foto: I PLOCKEN Magnus Åkerlund räddar Anders Bastianssens skott med tre sekunder kvar av matchen i E.ON Arena.

TIMRÅ. En mirakelräddning med tre sekunder kvar av matchen räddade Timrås hemmaseger mot Mora.

– Otroligt skönt att den satt i plocken, jublade hjälten Magnus Åkerlund.

– Jag var övertygad om att det var mål, suckade skytten, Moras Anders Bastianssen.

Foto: Hjälten efter matchen.

I matchens absoluta slutsekunder vände Mora spelet i offensiv zon, och pucken gick ut till Moraforwarden Anders Bastiansen. Målet var öppet – Bastiansen sköt – och var redo att börja jubla.

– Klart att det känns tungt. Jag var övertygad om att det var mål, suckade Bastiansen.

Det var det inte. Ur ingenstans kom Timråmålvakten Magnus Åkerlunds plock farande – och nöp pucken med en mirakelräddning. Dramatiken var dock inte slut där, eftersom domare Thomas Andersson beslöt sig för att videogranska om Åkerlunds plock var innanför mållinjen när han fångade pucken.

”Var osäker”

– Först var jag osäker om den var innanför, och själklart var det nervöst när domaren åkte fram till båset, säger Åkerlund och fortsätter:

– Men jag blev lugnare när jag åkte fram till ”Backe” i båset (Johan Backlund, reds. anm.) och han sa att pucken förmodligen inte var inne.

Under några skälvande sekunder – hemmalaget ledde med 3–2 och det var tre sekunder kvar – stod E.ON Arena stilla. Tystnaden byttes mot en glädjeexplosion när domare Andersson med en wash out slog fast att pucken inte var inne.

”Challe” nöjd

– Fantastiskt skönt, sa Åkerlund, som klappade om Thomas Andersson på sin väg tillbaka till målet.

– Jag visste att jag hade plocken utanför målet när jag fångade pucken, men det var ett visst tryck i skottet som gjorde att handsken åkte bakåt.

Efter matchen, när nästan samtliga Timråspelare hunnit duscha och byta om, satt målvaktshjälten kvar med benskydden på. Alla ville prata med målvakten som gjorde Räddningen.

– Det är ganska skönt att få snacka, man står ju väldigt ensam därnere och har inget att prata med på hela matchen (skratt)!

Också Timrås tränare ”Challe” Berglund var glad över sin målvaktshjälte.

– Kul för Magnus att han får visa vilken duktig målvakt han är.

Moras andretränare Per Djoos misströstade inte över händelsen på slutet:

– Vi ska inte behöva vänta till de sista tre sekunderna med att ordna poängen, vi har ytterligare 59 minuter och 57 sekunder till det.

ARTIKELN HANDLAR OM