”Det som hänt måste få konsekvenser”

HOCKEY

Färjestad stänger av fans efter supporterbråk

Toppmötet HV 71-Färjestad i lördags stördes av stora supporterprolem.

Nu riskerar flera FBK-fans att stängas av för resten av säsongen.

– Det som hänt måste få konsekvenser, säger Färjestads klubbdirektör Lars Glennert till sportbladet.se

Foto: Supporter som attackerade en pressfotograf i Jönköping.

Toppmötet HV 71–Färjestad (3–1) i lördags bedömdes redan på förhand som en högriskmatch och Färjestads cirka 400 medföljande fans hade två supporterpoliser med sig från Karlstad, men ändå blev det stökigt i Kinnarps Arena.

Redan vid lunchtid kom de första rapporterna om oroligheter i Jönköping och inne i arenan hade polisen fullt upp både under och efter matchen.

– Totalt omhändertogs en handfull Färjestad-fans. Två för våld mot tjänsteman. En ordningsvakt fick ta emot ett slag i arenans skybar under matchen och en annan attackerades efteråt, berättar supporterpolisen Lennar Kroon för NWT.

Även en pressfotograf råkade illa ut och slogs över axeln efter att ha fotograferat oroligheterna.

– Det som hände i Jönköping är inte bra för Färjestad, för supporterklubben Wolfpack eller för de inblandade, säger Lars Glennert till sportbladet.se

Klubben tänker nu agera.

– Vi har redan haft ett möte med polisen och ska ha ett stort möte med Wolfpack – plus att vi ska ha individuella snack med de tre, fyra personer som pekats ut och identifierats som skyldiga.

Färjestad överväger att stänga av supportrarna för resten av säsongen.

– Det kommer att få konsekvenser och vi har diskuterat det. Vi får väl höra vad de själva har att säga, men precis som att en spelare på isen staffas för ett regelbrott måste även människor som missköter sig på läktaren få känna av det, säger Glennert.

Färjestad har varit relativt förskonade från allvarliga supporterproblem men på senare år har polisen kartlagt en mindre grupp fans som tidigare haft anknytning till Boltic Blues, bandylagets supporterklubb som vid ett flertal tillfällen hamnat i bråk med rivaliserande lag.

Lars Glennert har aldrig tidigare varit med och fattat ett så pass hårt beslut som att stänga av för resten av säsongen, ett straff som även kan komma att gälla lagets bortamatcher.

– Vi har alltid en löpande diskussion med fansen och vi har stängt av tidigare, men inte för alla matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM