Brynäs hänger på i toppen

HOCKEY

Daniel Sperrle stoppade forna lagkamraterna – Ove Molin tvåmålsskytt mot Mora

Daniel Sperrle satte stopp för förra säsongens lagkamrater när Brynäs besegrade Mora. Brynäs vann 4–1 efter storspel av den 24-årige målvakten.

– Alltid kul att vinna mot tidigare lagkompisar, sade Sperrle.

För tredje gången denna säsong fick Sperrle chansen från start i Brynäsmålet. Den chansen tog han. Sperrle var matchens bäste spelare i en match som innehöll bra tempo och en del målchanser åt båda håll. En underhållande match.

Första gången Sperrle presenterade sig under tisdagskvällen var i första perioden när han halvliggande plockade en styrning från Pavel Brendl, en räddning av högsta klass.

– Jag var beredd på att han skulle få pucken och lyckades komma ut nära honom, sade Sperrle.

Visserligen lyckades Brendl överlista Sperrle i slutet av andra perioden men då hade Brynäs ryckt till 2–0. Efter Brendls reducering spikade Sperrle igen helt. Han stoppade slagskott, närskott och friläge. Och han lämnade heller inga returer.

Vill utvecklas

– Jag jobbar hårt tillsammans med vår målvaktstränare på att finslipa de detaljer som kan göra mig bättre. Men jag måste också tacka backarna som gör ett bra jobb för att hjälpa mig, det blir lättare att hålla puckarna då, sade Sperrle.

Fast om han får spela när Brynäs möter Frölunda borta på torsdag är inte alls säkert.

– Vi har en lång bussresa att fundera på, men Sperrle var bra, sade Brynästränaren Leif Boork.

Framåt var Brynäs effektivt. Först styrde Mikael Lind in 1–0 efter en markeringsmiss i Moraförsvaret och sedan snitsade Ove Molin in 2–0 på egen hand sedan han brutit ett uppspel vid offensiva blå linjen. Det var Molins 200:e mål i elitserien.

Molin avgjorde

Molin punkterade sedan matchen definitivt med sitt andra mål som betydde 4–1 i slutet när Mora plockat ut sin målvakt.

– Kul att få göra 200 mål, jag fick upp farten bra innan målet, sade Molin.

Molin tillhör det äldre gardet i Brynäs men han har fortfarande pigga ben på isen.

– Det gäller att hålla kroppen i trim mellan matcherna. Vi är ett gäng äldre killar i laget som hela tiden sporrar varandra och det är positivt. Dessutom har vi ett gäng unga killar som också spelar riktigt bra. Hur långt vi kommer att räcka är svårt att säga nu eftersom säsongen är lång men det ser bra ut, sade Molin.

Läs mer:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM