Otäcka smällen tvingade lagkaptenen att bryta matchen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Med ansiktet mot sargen blev HV71:s lagkapten Simon Önerud påkörd av Malmös Tobias Ekberg.

Tacklingen tog illa på 30-åringen som fick ledas av isen med en befarad nackskada och hjärnskakning.

Malmö vann till slut matchen, 1–1 full tid, efter straffläggning.

Simon Önerud skulle samla in en för lång passning nere vid sargkanten, då kom Malmös back Tobias Ekberg farandes bakifrån och pressade upp HV71-kaptenen mot sargen.

Efter tacklingen föll Önerud ned på isen och höll sig mot huvudet. Då återstod det drygt tre minuter av den andra perioden.

Både lagkompisar och klubbens egna medicinska team var snabbt inne för att kolla läget med kaptenen. Spelet stoppades ett par minuter i samband med skadan då man skulle säkerställa att Önerud kunde flyttas från isen.

”Har inte en aning”

Han fick hjälp ut i omklädningsrummet inför den andra periodpausen och spelade sedan inget mer. Han tvingades att åka till sjukhus med en befarad nackskada.

Domarna nöjde sig med att ge Ekberg en tvåa för ”elbowing”.

– Jag vet inte hur det är med honom. Han har tagits i väg från arenan och de undersöker honom. Jag har inte en aning, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.

Senare twittrade laget ut ett meddelande från lagets sjukgymnast Andreas Frostemark. Han bekräftade först att Önerud har en konstaterad hjärnskakning och att hans nacke undersöks, senare meddelade klubben att spelaren fått lämna sjukhuset och mår okej.

1–1 efter full tid

Dessförinnan hade Malmös Konstantin Komarek gett skåningarna ledningen i powerplay. En långpass skar genom hela målområdet och nådde Komarek som avslutade säkert.

Tio minuter in i den andra perioden kvitterade sedermera Martin Fehervary för HV71 tack vare ett fint långskott som letade sig in bakom Oscar Alsenfelt.

Matchen togs till straffläggning, där Konstantin Komarek blev stor hjälte. Efter att ha gjort det enda målet i det ordinarie spelet satte han även två straffar för Malmö.

Det innebar att extrapoängen gick till skåningarna som nu är tvåa i tabellen, en poäng efter serieledande Luleå. HV71 är elva.

– Jag försöker läsa målvakten och jag tror att jag lyckades. Jag är nöjd med mina straffar. Vi gör en okej match och har många chanser att göra mål på. Vi förtjänar två poäng i alla fall, säger Komarek efter segern.

”Allt går emot oss nu”

Johan Lindbom var av åsikten att hans lag inte förtjänade att förlora.

– Det grinar rejält emot oss nu. Vi har lägen för att avgöra den här matchen, men tyvärr. All heder till killarna. De gör en kanonmatch mot ett bra Malmö, säger han.

– Jag tycker att killarna är värda mycket mer än så här. Det här kommer att vända, absolut. Vi kan inte sluta tro på det. Det känns som att allt går emot oss nu. Det studsar emot oss, det har gjort det ett tag nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!