Galen dramatik: ”Ligans två bästa lag”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Nashville Predators äger Tampa Bay Lightning.
De vann den explosiva och våldsamt underhållande reprisen av seriefinalen med uddamålet hemma i Bridgestone Arena i natt.

– Det märktes att det var ligans två bästa lag som spelade och just därför känns det såklart extra skönt att vinna, säger målskytten Filip Forsberg till Sportbladet efter 3-2-segern.

Jo, Toronto är också bra, Colorado har sina stunder, Buffalo skräller och Columbus vinner mer än väntat.

Men det är framförallt favoriterna Tampa och Nashville som utmärkt sig under grundseriens två första månader och de är också, helt följdriktigt, etta och tvåa i den sammanlagda tabellen – och deras möten riktigt infernaliska kraftmätningar.

Så var det när Predators vann första mötet i Florida i början av månaden och så var det när de gjorde om bedriften hemma i Music City i natt.

– Ja, märktes att det var ligans två bästa lag som spelade. Det är ingen tillfällighet att de vunnit så många matcher och har så mycket poäng. De är riktigt svåra att spela mot, säger Filip Forsberg på telefon från Tennessee.

– Jag förstår att det var roligt att titta också. Det var chanser åt båda håll precis hela tiden. Därför var det extra skönt att vi kunde vinna, såklart.

Ekholm räddade på mållinjen

Det gjorde de bland annat för att Filip själv en bit in i andra perioden, med en karaktäristisk pärla mitt i skäret ute på vänsterkanten, stänkte in sitt trettonde mål för säsongen.

– Det var väldigt bra förarbete av Mattias Ekholm, han släppte en droppassning och för mig var det bara att skjuta. Det satt fint säger han.

Victor Hedman gjorde också mål, efter en majestätisk soloräd, medan nämnde Ekholm svarade för två assist - plus en storartad räddning i målgården i slutsekunderna - och Calle Järnkrok för en.

1 av 2 | Foto: Viasat/Viaplay
Mattias Ekholm räddar precis innan mållinjen

Precis som i första mötet var Pekka Rinne kunglig i kassen för Preds och stoppade 29 skott.

– Ja, de hade verkligen press på oss i tredje. Då var det Pekka som räddade oss. Jäkligt skönt. Man har varit med om sämre måndagar än den här, konstaterar Forsberg.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM