Kallio snuvad på milstolpen – igen

Se tv-klipp på nya dråpliga situationen

VÄXJÖ/STOCKHOLM. När ska Tomi Kallio få sitt 200:e SHL-mål godkänt, egentligen?

På tisdagskvällen blev veteranen återigen snuvad på milstolpen – efter att först ha hyllats av Växjö-publiken.

– Det är pinsamt. Hela 200-grejen känns trist, jag skiter i det här nu, säger han.

Växjö har tre raka segrar i SHL-hockeyn, men det vill sig inte för Tomi Kallio...

37-åringen väntar på sitt 200:e mål i Sveriges högsta serie – en bedrift som bara 13 spelare mäktat med genom tiderna – och har trots nätkänning i två raka matcher ännu inte nått milstolpen.

Senast, mot Färjestad, hyllades han med stående ovationer i Vida Arena efter 1–0-målet. Men pucken styrdes av lagkamraten Erik Josefsson.

– De borde ha väntat med att ropa ut att jag gjorde målet i ett par minuter och tittat på reprisbilderna. Eftersom det skulle varit mitt 200:e mål är det viktigt att det blir rätt, sa Kallio då.

I kväll, mot Brynäs, fick han sin revansch – trodde alla.

Blåst på nytt

Finländaren skar in från högerkanten och överlistade gästernas målvakt Johan Holmqvist, varpå hemmapubliken återigen gav honom stående ovationer.

Men målet videogranskades – och efter en lång stund dömdes det bort, eftersom ”Honken” flyttat på sin kasse hundradelar innan pucken borrade sig in i nätmaskorna.

– För mig var det solklart att det var mål. Jag trodde aldrig han skulle ringa i det läget för ett 6–2-mål. Det måste handla om en mikrosekund, omöjligt att se, säger Kallio till Sportbladet.

Hur känns det nu?

– Pinsamt. Jag tycker det bara är pinsamt för mig. Hela 200-grejen känns trist, jag skiter i det här nu. Kommer någon att fråga mig om jag gjort 200 mål kommer jag att svara ja.

”Spelat bra länge”

Växjö vann ändå matchen stort – slutsiffrorna skrevs till hela 7–2 – och gick förbi spellediga Frölunda upp på andraplatsen i SHL-tabellen.

– Vi har spelat bra under längre tid. Det gäller att ha tålamod och fortsätta vara ödmjuka. Vi tänker bara match för match just nu. Slutspelet är såklart målet, och där ska vi göra det bra, men det är långt dit, säger Mikael Johansson, som fastställde slutresultatet i matchen, till C More.

– Vi gör inte alls det vi ska. Det enda positiva är att det är match snart igen, säger Brynäs Jonathan Granström.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN