Succé för Lindholm i Anaheim-jubileum

Publicerad 2013-10-14

Spelade i Mighty Ducks-tröjor: ”Roligt att få återvända till rötterna”

BOSTON. Anaheim firade sitt 20-årsjubileum i natt.

Med de klassiska Mighty Ducks-tröjorna från 90-talet, fler skott än klubben någonsin avlossat – och en solklar 4-1-seger.

– Det var tröjan jag blev draftad i och det är roligt att få återvända till rötterna, säger tvåmålsskytten Corey Perry.

Följ ämnen
NHL

Ja, nattens möte mellan Anaheim Ducks och Ottawa Senators var verkligen mumma för hockeynostalgikerna.

För att fira att det den här hösten är 20 år sedan organisationen föddes plockade Anaheim under sin så kallade ”throwback”-afton fram sina ursprungliga tröjor – de med den klassiska Mighty Ducks-loggan mitt på bröstet.

– Det var tröjan jag blev draftad i och sedan spelade min första säsong i. Så det kändes bra, det är roligt att få återvända till rötterna, säger Corey Perry till klubbens hemsida.

Och att han trivdes var i sanning tydligt. Han gjorde två mål och hade bud på ännu mer.

”Om jag gått ner i vikt?”

Men alla ankor verkade inspirerade, högtiden till ära. De låg på som illrar mot trötta motståndare redan från start och avlossade sammanlagt 56 skott – nytt klubbrekord

Det är också fler skott än Ottawa Senators någonsin tillåtit någon att avfyra och det var inte snällt mot svenske målvakten Robin Lehner.

Redan igår natt stoppade han 47 skott mot San Jose. I natt fick han avlösa en olycklig Craig Anderson redan efter fyra minuter – och fick stoppa 45 till.

– Om jag gått ner i vikt senaste dygnet? Nä, jag dricker mycket vatten, säger göteborgaren med en lätt suck till nhl.com.

Succékväll för Lindholm

Svenske back-rookien Hampus Lindholm, som inte ens var född när Anaheim spelade sin första NHL-match, hade en fin jubileumskväll och stod såväl för två assist som en mäktig fyra i plus/minus-statistiken.

Efter första NHL-poängen och utmärkelsen matchens tredje stjärna får han också beröm av coachen Bruce Boudreau.

– Han är bara nitton år, så det kommer att ta lite tid, men han blir bättre för varje kväll och har varit väldigt nyttig för vårt lag på slutet, heter det.

Förre Ducks-stjärnan Bobby Ryan, som trejdades till Ottawa i utbyte mot Jakob Silfverberg, fick lite hämnd genom att göra Senators tröstmål.

Däremot svarade Silfverberg inte för några poäng mot sina gamla kompisar.

”För sent för ursäkter”

New Jersey Devils kräftgång fortsätter. I natt gjorde de en riktig plattmatch i Winnipeg och fick stryk med 3-0.

Därmed står laget fortfarande utan seger i årets grundserie.

– Nu måste något hända. Det börjar bli för sent för ursäkter, vi måste spela bättre och ta en seger, säger målvakten Cory Schneider till nhl.com

Följ ämnen i artikeln