Klingberg 76:e svensken i NHL

Fick speltid i förlustmatch

Carl Klingberg #48 i Winnipeg.
Carl Klingberg #48 i Winnipeg.

Hur många svenskar har spelat i NHL den här säsongen?

I och med Carl Klingbergs årsdebut för Winnipeg är siffran nu uppe i 76.

Forwarden fick sju minuters speltid när Jets föll mot Minnesota.

De är några stycken nu, svenskarna som spelat i NHL den här säsongen.

Häromveckan debuterade John Persson, 21, för New York Islanders – och i natt var det dags för ännu en svensk att få speltid.

Carl Klingberg, 23, gjorde en NHL-match för Atlanta redan 2010-11. Året därefter blev det sex framträdanden i Winnipeg, men förra säsongen höll Klingberg till i farmarlaget St. John's Ice Caps hela tiden.

Men i natt fick den förre Frölundaspelaren chansen igen. Klingberg spelade sju minuter och 26 sekunder när Winnipeg tog emot Minnesota. Forwarden blev därmed den 76:e svensken att få speltid i den nordamerikanska toppligan den här säsongen.

Uddamålsförlust

Men Klingberg fick ingen rolig årsdebut. Jets föll med 1–0 efter att Charlie Coyle gjort matchens enda mål precis i inledningen av den andra perioden.

– Jag är nöjd med 50 minuter av matchen. Jag gillar inte starten på och de första tio minuterna av andra perioden. Vi slutade åka skridskor och slutade flytta pucken. Resten...man är frusterad med vårt powerplay i dag, säger Winnipegs coach Paul Maurice enligt Winnipeg Free Press.

Carl Klingbergs bror John Klingberg avslutar för övrigt också säsongen i Nordamerika. Dallas meddelade nyligen att de kallat över John som därmed förstärker farmarlaget Texas Stars under slutfasen av AHL.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN