Tre Kronor

De bildar kedjor när Tre Kronor VM-testar

Av: 

Jimmie Larsson

HOCKEY

Boustedt avslöjar uppställningen

Tre Kronor VM-laddar mot Danmark i Ängelholm.

Landslagschefen Tommy Boustedt avslöjar laguppställningen på Twitter.

Anton Hedman, Joel Lundqvist och Andreas Thuresson bildar förstalina.

VM i Minsk inleds 9 maj och Tre Kronor är i full gång med förberedelserna. I kväll väntar Danmark i en träningsmatch i Lindab Arena i Ängelholm.

Den svenska truppen innehåller av förståeliga skäl inga spelare från SM-finallagen Skellefteå och Färjestad och dessutom lär Pär Mårts få en och annan NHL-förstärkning till det slutgiltiga laget.

Överenskommelse

Men den trupp som just nu VM-repar innehåller tre målvakter, åtta backar och 14 forwards. Landslagschefen Tommy Boustedt har skrivit ut kedjorna på Twitter och meddelar även att Sverige och Danmark är överens om att spela med 24 spelare vardera.

Det innebär att alla utespelare kommer att få speltid i kväll, vilket även gäller även Luleås Niklas Olausson vars utrustning försvann på flyget. Men enligt Boustedt är trunken återfunnen och Olausson redo för spel.

Ny match på fredag

Sverige och Danmark möts i gruppspelet i VM och träningsmatchar också mot varandra på fredag i Malmö. Innan mästerskapet ska Tre Kronor även hinna med Oddset Hockey Games 1-4 maj.

I faktarutan nedan ser du Sveriges laguppställning mot Danmark i kväll.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor