Placerade grishuvuden på AIK-ledarnas bilar

AIK:s svar: ”Hatet måste bort om ska kunna bygga en stark klubb”

Hoten mot AIK-ledarna fortsätter.

Natten till i går fick tränaren Rikard Franzén och sportchefen Daniel Rudslätt avhuggna grishuvuden utplacerade på sina bilar.

Nu rasar AIK-ledningen mot personerna bakom hoten.

– Hatet måste bort om vi ska kunna bygga en stark klubb. Att hota två av våra medarbetare och deras familjer är horribelt, säger klubbens ordförande Odd Swarting i ett öppet brev på klubbens hemsida.

Det är Expressen som skriver om den senaste upptrappningen i hatkampanjen mot klubbens före detta tränaren, Rikard Franzén, och sportchefen Daniel Rudslätt. Tidigt i går morse polisanmäldes två fall av olaga hot sedan någon placerat avsågade grishuvuden på duons bilar.

Hatkampanjen inleddes när AIK åkte ur SHL, samtidigt som lagets resultat i den sista kvalseriematchen gjorde att värsta rivalen Djurgården gick upp i SHL.

Tidigare har det även klottrats på AIK hockeys träningsanläggning "Vi glömmer aldrig! Förrädare!" och i veckan har Franzén och Rudslätt hotats på huliganfalangen Firman Boys hemsida.

”Kan aldrig acceptera sådant”

Nu går klubbens ordförande Odd Swarting och vd Thomas Johansson till motangrepp. I ett öppet brev på klubbens hemsida vädjar de till alla goda krafter inom AIK att stå upp bakom klubben.

– Som medlemmar i Sveriges största förening kan vi aldrig acceptera en sådan handling där alla demokratiska principer sätts ur spel, skriver de.

De ser händelserna som ett hot mot föreningens framtid.

– Ska vi ha möjlighet att rekrytera de främsta spelarna och ledarna kan vi inte vara en förening där hotet är vardag. Självklart är det här att gå över alla rimliga gränser.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN