Framtiden är oviss för FBK:s lagkapten

HOCKEY

Kontraktet löper ut – klubben tvekar kring att förlänga

Foto: Rickard Wallin.

Rickard Wallins kontrakt med Färjestad löper ut efter säsongen.

Klubben tvekar kring att behålla sin lagkapten.

– Diskbråck är inte att leka med, säger sportchefen Håkan Loob till Värmlands Folkblad.

Rickard Wallin, 33, kom till Färjestad redan som junior och gör sin nionde säsong i A-laget. Under årens lopp har han vunnit fyra SM-guld med klubben.

Men den här säsongen har blivit en missräkning, både för Wallin och Färjestad. Wallin har varit skadedrabbad och bara producerat sex poäng (4+2) på 20 matcher, dessutom har han -5 i plus/minus-statistik.

– Egentligen har det varit min värsta skada. Jag har haft knäskador tidigare, men de läker ihop. Den här skadan gör inte ont, men det märktes att jag inte hängde med. Det var också därför jag tog ett steg tillbaka för att rehabilitera ordentligt, säger Wallin till VF om sitt diskbråck.

”Ingen panik”

Wallins fyraårskontrakt löper ut i vår, men några förhandlingar med lagets dyraste spelare om framtiden har ännu inte inletts.

– Det är en process i det också, sen får vi se. Nummer ett kanske är att både vi och Rickard borde vara lite oroliga för hans rygg, diskbråcket. Det är inte att leka med, säger Håkan Loob till VF.

Rickard Wallin:

– För det första är det ingen panik och jag har inget intresse av att fundera på nästa år just nu. Jag fokuserar på att ta mig tillbaka så fort som möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM