Stjärnan: ”Tack för alla kepsar”

Efter karriärens första hattrick – gjorde ovanlig upptäckt på uppfarten: ”Kommer aldrig glömma”

San Jose Sharks Brent Burns, 28, fick se det sedvanliga kepsregnet på isen efter det som var hans första hattrick i NHL-karriären.

När han kom hem fick han en något ovanligare syn på sin uppfart.

– Jag kommer aldrig att glömma det, säger den omskolade kanadensaren efter ’Thanksgiving-miraklet’.

6–3-segern mot St. Louis Blues hemma i ”The Shark Tank” blev matig på flera sätt för Brent Burns.

”Tvungen att svettas ut maten”

– Det blev lite konstigt i dag eftersom det var Thanksgiving i går. En massa mat och ingen morgonträning i dag, så jag var tvungen att svettas ut allting på matchen, säger Burns till nhl.com.

Men den gigantiska Thanksgiving-måltiden skulle visa sig bli ett vinnande recept – trots den uteblivna förbränningen.

28-åringen, som skolades om från back till forward i mitten av förra säsongen, har alltid förknippats med sina offensiva kvalitéer. Och i sin 576:e match i NHL slog han till med karriärens första hattrick, och noterades även för en assist.

”Minns inte så mycket”

Första två målen kom i första perioden. Det tredje målet, som betydde 5–3 i powerplay, innebar enligt Burns själv en känslosam blackout.

– Jag kom in i zonen. Snabbt skott. Jag minns inte så mycket mer.

Men hyllningen med kepsar var inte över efter att mannen med iskrapan gjort sitt inne i San Joses hemmaarena. När Burns kom hem till sitt hus hade upprymda Sharks-fans strött sina kepsar över forwardens biluppfart.

”Stämningen i arenan var fantastisk i dag, kommer aldrig att glömma det! Tack för alla grattis-sms och kepsar... till och med hemma!”, twittrade Sharks-stjärnan i morse och la upp en bild på sin för övrigt skrytsamma parkering.

Assist av Steen

Segern i toppmötet i den västa konferensen var San Joses fjärde raka hemma, samtidigt som Blue fem matcher långa segersvit bröts.

Alexander Steen blev mållös men stod för en andra-assist och har nu gjort poäng i fyra raka matcher. Därmed återtar han andraplatsen i poängligan bakom Sidney Crosby.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN