Modig hjälte mot gamla lagkamrater

HOCKEY

Efter tio raka förluster mot Luleå vann Växjö över norrbottningarna i SHL-hockeyn på lördagseftermiddagen.

Matchen slutade 1–0.

Segern innebar också att Växjö bör sin svit med tre förlustmatcher i rad.

Inledningen blev föga underhållande. Det såg ut som att Luleå bränt sitt bästa krut i fredagskvällens möte med Skellefteå. Först efter fem minuter fick hemmalaget iväg sitt första skott på mål.

I mittrundan var det Växjö som startade trögast. Första pucken mot mål avlossades av Ryan Lasch efter sju minuter. Amerikanen kom helt fri med Luleåmålvakten David Rautio, sköt hårt och fick se pucken ta i handsken, studsa rakt upp i luften och falla ned i mål.

Tryckte på

En halv minut senare var Rhett Rhakshani nära att bjuda på en repris, men Rautio räddade.

Luleå höjde nu intensiteten och skapade några riktigt heta chanser. Daniel Mannberg fick ett friläge med Mattias Modig strax före periodpaus, men den före detta Luleåmålvakten såg till att Växjö kunde behålla ledningen.

I slutrundan fortsatte norrbottningarna jaga men Växjö försvarade sig effektivt och fick kontringslägen som ofta var giftigare än Luleås anfall.

Luleå tog ut målvakten i slutet men fick inte pucken i mål.

– Det är helt underbart, jag har varit här ett par gånger och varit nära men ändå inte lyckats få med oss någon seger, säger Modig till C More och fortsätter:

– Det är fruktansvärt skönt att få spika igen här, men samtidigt är det bara tre poäng. Man är aldrig bäst i sin senaste match.

TT/Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF