Spelarna vill ha ett slut på jippot

HOCKEY

Två matcher tillräckligt: ”Får inte bli en tradition”

Foto: rekordmatch Över 15?000 kom för att se Per Åslunds Färjestad, men mötet kan ha varit den sista utomhusmatchen på ett bra tag.

KARLSTAD. Storklubbarna Färjestad och Frölunda har spelat två historiska utematcher under loppet av tolv månader.

Spelarnas dom: lägg ner jippomatcherna utomhus.

– Jag tycker faktiskt att det räcker nu, säger Sanny Lindström.

– Det får inte bli någon tradition av det här, säger Joel Lundqvist.

Färjestads utematch blev en succé. Den provisoriska arenan hade en publikkapacitet på 20 000, men publiksiffran landade på 15 274 – vilket innebar ett nytt värmländskt publikrekord.

Efter matchen var spelarna eniga – inramning och stämningen på och kring isen fick toppbetyg.

”Inte för ofta”

Men nu får det räcka med utejippon. I alla fall om spelarna får bestämma.

Två år i rad har Färjestad och Frölunda drabbat samman i en upphaussad utematch, men en utematch även nästa år välkomnar man inte.

– Man ska inte göra det för ofta. Jag tycker faktiskt att det räcker nu. Om andra lag vill spela är det fritt fram, men nu har vi och Frölunda lockat vår publik. Det är inte bra för klubbarna om det blir för ofta. En annandagsmatch här inne (i Löfbergs Lila) är inte dumt det heller, säger Färjestads assisterande lagkapten Sanny Lindström.

Frölundas Joel Lundqvist är inne på samma spår:

– Det för inte bli för mycket av det för då blir det bara jippo. En match då och då får räcka och jag tycker inte att man ska göra tradition av det.

Får vara nog

Niclas Eriksson har arbetat som projektledare för utematchen i Karlstad. Även han är fast besluten om att två utematcher under tolv månader får vara nog.

– Det här går att göra någon gång då och då och inget man kan göra för ofta. Jag kan inte svara på hur det blir i framtiden men jag kan inte tänka mig att det blir en utematch igen på ett bra tag.

Hur var känslan att spela utematch även i år, Joel Lundqvist?

– Förra året var större för oss. Färjestad hade gjort det bra, men det var mäktigare på Ullevi med en större arena och mer publik (30 000 i publiken), säger lagkaptenen.

Sanny Lindström:

– Det var en mäktig upplevelse, att 15 000 i publiken var här för att se oss. Det var riktigt skönt att vi kunde vinna, särskilt när publiken betalat dyra biljetter för att komma och se oss. Anna Lindbäck

ARTIKELN HANDLAR OM