”Skulle lattja lite med en boll”

HOCKEY

Nu kan VM vara över för Jacob Markström

Jacob Markström och Tre Kronor skulle kicka lite fotboll för att slappna av inför VM-kvartsfinalen mot Schweiz.

Då stukade 20-åringen foten och nu kan han missa hela avslutningen av VM-festen.

– Jag hade ett jävla oflyt. Det här har aldrig hänt mig förut, säger Markström till Gefle Dagblad.

Fotbollsmålvakten Santiago Canizares missade VM 2002 efter att ha jonglerat med en parfymflaska. Jacob Markström valde förnuftigt nog en fotboll istället men resultatet blev inte mycket bättre.

Avbröt uppvärmningen

Det är inte ovanligt att hockeylag kickar boll som en del av matchvärmningen men Markströms skada måste ändå hamna i kategorin märkliga idrottsskador.

– Vi var ute och lattjade lite med en fotboll, och så stukade jag foten. Jag hade ett jävla oflyt, men det är sånt som händer, säger Markström.

20-åringen avbröt uppvärmningen direkt och fick istället vård av landslagsläkaren Björn Waldebäck.

Rör sig om en ledbandsskada

– Det rör sig troligen om en ledbandsskada. Markström fick snabb behandling efter händelsen, det var kyla och fot i högläge som gällde. Det fanns ingen synbar svullnad på foten, vilket är ett gott tecken, säger Waldebäck.

Vill det sig illa kan ändå Markströms VM vara över. 20-åringen har imponerat i de matcher han fått chansen men nu kan det istället bli så att Jonas Gustavsson får avsluta VM med Anders Lindbäck som Markströms ersättare i båset.

– Men det är för tidigt att säga att fortsatt VM-spel är uteslutet, och för tidigt att säga att han kan spela. Han har fått ett förband om foten. Vi får se under fredagen hur det läker, säger Waldebäck.