Färjestads mardöm: Målvaktsjätten skadad

HOCKEY

Kan bli borta länge: ”Han kunde knappt röra sig.”

KARLSTAD. Här är Färjestads mardröm.

Stjärnmålvakten Alexander Salák utgick skadad mot Modo och nu står det klart att tjecken missar Channel One Cup.

– Han hade så jäkla ont att han knappt kunde röra sig. Risken är att han blir borta ett bra tag, säger målvaktstränaren Erik Granqvist.

Foto: Alexander Sálak

Alexander Salák har gjort stor succé i Färjestad sedan han blixtvärvades i somras och från och till har han toppat målvaktsligan i elitserien.

Saláks form har varit grym stora delar av hösten – men nu har FBK drabbats av ett stort avbräck.

I går mot Modo fick Salák lämna isen efter en skada på överkroppen. Direkt efter Hans Jonssons kvittering till 2–2 skrinnade stjärnan av isen och fick behandling.

– Det var i ett friläge i första perioden som han fick en överkroppsskada. Han fick behandling i paus och försökte få det att fungera. Men det blev mycket värre i andra. Han hade så jäkla ont att han knappt kunde röra sig, säger målvaktstränaren Erik Granqvist.

Missar landslaget

Tjecken missade förra landslagsturneringen i Finland på grund av han skulle rehabilitera en skada. Nu har han återigen blivit uttagen i landslaget till Channel One Cup i Ryssland. Men efter att Salák slagit upp sin gamla skada står det klart att han får kasta in handduken – igen.

– Han försökte spela med smärta men det blev bara värre och värre. Han ville kriga vidare men efter vissa skador går det inte fortsätta. Han får tacka nej till landslaget igen på grund av detta, säger Granqvist.

Ska fylla luckan

I och med FBK:s stora avbräck på målvaktssidan öppnar det för ett par anonyma spelare. Boforsmålvakten Andro Michel eller division 1-klubben Skåres Jonas Sparring kommer lånas in och fylla luckan på sista utpost tillsammans med Christopher Nihlstorp.

Salák var inte tillgänglig för en kommentar efter matchen då han fick behandling.

ARTIKELN HANDLAR OM