Danielsson går från Djurgården till Modo

avTherese Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Nicklas står precis för de egenskaper som vi söker till vårt nya lagbygge”

Nicklas Danielsson fick se sig och sitt Djurgården besegrat i SM-finalen i lördags.

Nu byter han klubb och går till Modo, som missade slutspelet i år.

– Nicklas står precis för de egenskaper som vi söker till vårt nya lagbygge, säger Modos sportchef Fredrik Andersson.

Nicklas Danielsson. FOTO: BILDBYRÅN

Nicklas Danielsson, 25, tog i lördags emot en SM-silvermedalj med Djurgården.

I dag presenterades han som Modos nionde nyförvärv inför den kommande säsongen.

Danielsson kommer ifrån Uppsala och inledde sin hockeykarriär i Almtuna. Sin elitseriedebut gjorde han i Brynäs säsongen 2002/2003.

I Djurgården har han spelat fyra säsonger. Under den tiden har spelat 208 elitseriematcher med klubben, plus 21 slutspelsmatcher.

I årets slutspel gjorde han fyra mål och fyra poäng.

”Känns riktigt bra”

– Jag har haft fina år i Djurgården. Ser man till den här senaste säsongen så presterade vi bra och stabilt spel under grundserien. Sedan var vi mycket bra i slutspelet, vann med 4–1 i matcher i både kvartsfinal och semifinal. Visst har det nu varit några tunga dagar efter finalförlusten mot HV71. Det var en grymt jämn finalserie med sudden death fem gånger, säger Danielsson i ett pressmeddelande.

Men nu går han alltså till Modo, som för bara några dagar sedan presenterade Challe Berglund (också föredetta djurgårdare) som ny tränare.

– Det här känns riktigt bra. Direkt när Modo Hockey visade intresse kände jag att kemin stämde. Modo Hockey är en förening som har fostrat massor av duktiga spelare genom årens lopp, säger Danielsson.

”Aggressiv forward”

– Inte minst under det nyss avslutade SM-slutspelet visade Nicklas att han är en mycket bra spelare, en väldigt aggressiv forward. Han har energi och fart, rightare som är avig. Jag gillar också hans attityd, oöm i sin spelstil. Nicklas står precis för de egenskaper som vi söker till vårt nya lagbygge. Han är dessutom mycket bra i box play, säger sportchefen Fredrik Andersson i pressmeddelandet.

Danielsson kontrakt stäcker sig över säsongen 2011/2012.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM