NHL

Larsson: ”Jag sopade mattan med Howard”

Av: 

David Jiglund

HOCKEY

Beredd att lämna HV för Detroit: ”Osgood är slut”

Succé för Daniel Larsson i HV 71.

Nu är han beredd att lämna klubben och ta upp kampen med Jimmy Howard i Detroit nästa säsong.

– Jag sopade mattan med honom under mitt första år i AHL så jag kommer ta chansen om de är beredda att låta mig visa vad jag går för i NHL, säger han.

Formstarka HV 71 fortsätter att klättra i tabellen.

Det kan man tacka Daniel Larsson, 24, som har storspelat den senaste tiden och toppar elitseriens målvaktsliga, för.

– Det gick lite knackigt för både mig och resten av laget. För min del berodde det till stor del på att jag överarbetade vissa situationer. Jag ställde till det för mig själv eftersom jag ville visa alla att jag är en bra målvakt, säger han och fortsätter:

Kontaktat agenten

– Det var väldigt frustrerande men hela laget har lyft sig den senaste tiden. Det är framförallt försvarsspelet som har blivit bättre. Och det har gjort mitt jobb lättare. Jag har helt enkelt kunnat spela mer avslappnat.

Hans succé har inte gått Detroit – som fortfarande äger hans NHL-rättigheter – obemärkt förbi.

– Vi håller ögonen på honom och har varit i kontakt med hans agent, säger klubbens europascout Håkan Andersson och tillägger:

”Talangfull”

– Jag hoppas verkligen att han inte har gett upp sin NHL-dröm för han är väldigt talangfull. Vi är inte alls främmande för att ta tillbaka honom om vi känner att han är en bättre målvakt än vad han var när han lämnade oss när det är dags att summera den här säsongen.

Satsade på Howard

Trots att klubben valde att satsa på konkurrenten Jimmy Howard i stället för honom förra säsongen och han har ett år kvar på sitt kontrakt med HV71 så håller Daniel Larsson dörren öppen för Detroit inför nästa säsong.

”Aldrig farmarligan”

– Målet har hela tiden varit att ta mig till NHL så fort som det är möjligt. Den enda anledningen till att jag valde att flytta hem till Sverige i somras var att jag mer eller mindre var tvungen att göra det för att vara säker på att få någon speltid den här säsongen, säger han och fortsätter:

– Jag tänker aldrig åka över dit och spela farmarlagshockey igen. Men jag sopade mattan med Jimmy Howard under mitt första år i AHL och Chris Osgood är mer eller mindre slut. Jag kommer ta chansen om de är beredda att låta mig visa vad jag går för i NHL.

Osgood, 38, har vunnit Stanley Cup tre gånger (1997, 1998 och 2008).

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL