Fem svenskpoäng i Washingtons storseger

HOCKEY

NEW YORK. Washington sopade till ett kraftlöst New York Islanders med 7-3 i natt – och håller därmed, knappt, undan i toppen av Metropolitan-divisionen.

– Själva placeringen betyder inte så mycket, det vet ju vi sedan tidigare, men vi vill komma in i slutspelet på rätt sätt så den här segern sitter bra, säger målskytten Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Det är gamla rivalerna Washington och Pittsburgh, båda just nu på 87 poäng, som slåss om topplaceringen i Metropolitan. Bägge två vann i natt – Pittsburgh med 5-3 borta mot Montreal och Washington med 7-3 mot New York Islanders i Brooklyn – men eftersom de senare har ett par matcher färre spelade besitter de förstaplatsen.

– Vi stod för en gedigen insats ikväll och fick inte bara in många mål, det var var bra spridning på målskyttarna också. Det är viktigt, ska det här gå bra behöver vi alla och vi behöver verkligen spela tillsammans som ett lag. Det är då vi är som bäst, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efteråt.

”Det var ett turmål”

Han fortsätter:

– Själva placeringen betyder inte så mycket, det vet ju vi sedan tidigare, men vi vill komma in i slutspelet på rätt sätt så den här segern sitter bra.

”Bäckis” tryckte själv in sitt artonde mål för säsongen och spelade fram till två.

– Det var ett turmål , pucken studsade på mitt ben och en Islanders-spelares ben och först därefter fick jag in den. Men såna mål räknas de också, det står ingenting i protokollet om hur de kommer till.

”Kul att se Bäckström”

Även Andre Burakovsky stod för såväl mål som assist.

– Han har spelat riktigt bra på slutet. Det är väldigt kul att se, säger landsmannen Bäckström.

Capitals och Islanders möts på nytt i Washington kommande natt och då kan det bli grinigt.

Framförallt lär gästerna ha ett och annat att säga Tom Wilson, som i första perioden i natt sänkte Casey Cizikas med en kontroversiell hopptackling.

– Jag tycker inte det var så hemskt, men han lämnade utan tvekan isen och hade kunnat göra er för att undvika att träffa så illa, säger Islanders-coachen Doug Weight till nhl.com.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM