Redhawks-tränaren: ”Roger är duktig att sätta press på domarna”

avMattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Galet drama på isen. Eftersnacket handlade mest om huvudtacklingar och anklagelser.

– Roger (Rönnberg, Frölundatränaren) är duktig på att sätta press på domarna i periodpauserna. Det gjorde han i dag också, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Frölunda svarade för en galen vändning i den andra kvartsfinalen borta mot Malmö. Göteborgarna låg under med 2–4 i tredje perioden, men vände till seger med 5–4 och kvitterade till 1–1 i matchserien.

Men efteråt ville tränarna i laget mest prata om huvudtacklingar och om man sätter press på domarna eller inte.

– Det är utvisningar vi tar som vi inte är nöjda med. Det blir kostsamma. De är tuffa att få emot sig. Vi får inte riktigt med oss utvisningar när vi är så grymt spelförande långa stunder under matchen, säger Malmötränaren Peter Andersson på presskonferensen och fortsätter:

– Roger (Rönnberg, Frölundatränaren) är duktig på att sätta press på domarna i periodpauserna. Det gjorde han i dag också. Det lyckas han bra med.

”Går inte att sätta press på honom”

Lite senare utvecklade Andersson sitt resonemang.

– Det är så att domarna går ut i samma båsdörr där Roger går. Roger är erfaren och väntar på domaren lite snyggt. Sen följer han honom. Hade domaren gått på vår sida hade vi kanske följt honom. Vi kanske ska ändra det så att vi inte har nån kontakt med domarna.

Roger Rönnberg om Anderssons anklagelse:

– Sätter press… Jag vet inte. En sån kille som Sören Persson, han har dömt så länge i den här ligan att sätter man press på honom brukar han vända andra sidan till och då brukar man ha honom emot sig. Det går inte att sätta press på honom. Jag var väldigt nyfiken på hur de såg på situationen med Rosseli och vi hade ett lugnt samtal om det.

Sätter inte alla tränare press på domarna, Peter?

– Det är lite typiskt Frölunda. På ett kanske smart sätt. De har erfarna spelare och coacher. De vet var gränsen går. Ibland kliver man över. På ett sätt är det en vinnarmentalitet. Att man måste utmana allt och det gör det bra.

Andersson fortsatte:

– Jag gjorde det i Skellefteå när vi var där. Då fick jag 20 minuters utvisning. Då var det också Sören Persson. Då klev jag kanske över gränsen.

Roger Rönnberg flikar in:

– Han brukar bli sån.

– Vi hade honom (Sören) matchen efter hemma här. Då kom han och bad om ursäkt och sa att han hade fel, säger Andersson.

Flera smällar mot huvudet

Flera Frölundaspelare fick smällar och tacklingar mot huvudet i matchen. Joel Mustonen utgick skadad tidigt och kom aldrig tillbaka.

I slutet av första perioden tacklade Malmöbacken Nils Andersson Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsen i huvudet. Det var den situationen Roger Rönnberg säger att han ville diskutera med domarna i pausen. Han ville ha mer än de två minuter Andersson fick.

– Den på Rosseli är klockrent i skallen. Jag vet inte. Det är en annan nivå i slutspelet. Ser vi de andra serierna har såna saker inte lett till avstängningar. Vi får se vart de tar det. Jag tänker inte lägga energi på det, säger Rönnberg.

Även Jonathan Sigalet och Mattias Nöstebö fick smällar mot huvudet, men de återkom precis som Rosseli Olsen senare i matchen.

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM