Succébacken klar för regerande mästarna

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Karl Johansson.

avAdam Borg

HOCKEY

I fjol gjorde han succé i Oskarshamn och hockeyallsvenskan.

Nu har Karl Johansson skrivit på för svenska mästarna Växjö Lakers.

– Det ska bli sjukt kul att få tillhöra och spela för Växjö Lakers där jag hoppas fortsätta utvecklas, säger 25-åringen till klubbens hemsida.

För två säsonger sedan spelade Karl Johansson med Vimmerby i hockeyettan. Men inför förra säsongen skrev backen på för Oskarshamn där det blev stor succé. Totalt stod 25-åringen för 37 poäng från sin backposition, något som skapade stort intresse från lag i SHL.

Nu är det också klart att Johansson de kommande tre säsongerna kommer att tillhöra Växjö Lakers. Detta bekräftade svenska mästarna under onsdagskvällen.

– Det känns riktigt bra! Det ska bli sjukt kul att få tillhöra och spela för Växjö Lakers där jag hoppas fortsätta utvecklas. Jag ser det som en härlig utmaning att få spela SHL-hockey, säger han till klubbens hemsida.

Lakers tredje nyförvärv

Det har hänt en hel del i Växjös trupp efter SM-guldet för några veckor sedan. Klubben har tappat spelare som Noah Welch och trotjänaren Robert Rosén. På nyförvärvs-fronten blir Johansson klubbens tredje nyförvärv. Dessförinnan har man gjort klart med Niclas Burström och Pontus Holmberg.

– Kalle är en spelande, intensiv back som kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Inte helt olik Niclas Burström i stilen, självklart har han en resa att göra innan vi kan jämföra de två på allvar men där någonstans ligger vår målsättning med Kalle. Det ska bli spännande att följa hur det går, säger sportchefen Henrik Evertsson.

ARTIKELN HANDLAR OM