NHL-stjärnan skriver på långtidskontrakt

avHampus Hagman

HOCKEY

Calgary säkrar upp poängkungen Gaudreau

I Calgary har man dubbla anledningar att jubla.

NHL-klubben Flames har färdigställt ett kontrakt med sin poängkung Johnny Gaudreau för sex år – vilket också innebär att han är spelklar lagom till premiären.

– Vi är eld och lågor, säger general manager Brad Treliving.

”Johnny Hockey”, som den 23-årige snabbskrinnaren från New Jersey kallas, har varit en restricted free agent sedan i somras men kritade under måndagen till slut på ett sex år långt kontrakt – till Calgary-fansens stora glädje bara två dagar innan premiären.

Lönen uppges ha landat på 6,75 miljoner dollar per säsong, det vill säga kontraktsvärde på totalt cirka 350 miljoner kronor, enligt TSN:s Bob McKenzie.

Calgary mycket glada

Gaudreau var lagets bäste poängplockare förra säsongen med 78 poäng (30+48) på 79 matcher, vilket placerade honom som sexa i den totala poängligan.

– Vi är så exalterade över att ha fått till ett långtidskontrakt med en så pass stor kärnspelare. Alla som följer vårt lag vet vilken talang Johnny har. De som inte ser honom i Calgary så mycket tror jag ändå fick ett smakprov på vilken talang han är under World Cup, säger gm Brad Treliving till nhl.com.

Gaudreau spelade för lag Nordamerika i World Cup där han var delat bäste poänggörare med två mål och två assist.

Begärde mer

Det nya kontraktet ligger på samma nivå som lagets bäst betalde, kaptenen Mark Giordano, och bara något över forwardsparhästen Sean Monahan.

Uppgifter i Nordamerika säger att Gaudreaus läger strävade efter en maxförlängning (åtta år) och åtta miljoner dollar per säsong, vilket kanske förklarar stjärnans något neutrala reaktion på twitter efteråt.

– Som jag alltid har sagt, jag vill bara spela hockey. Jag vill finnas där för mina lagkamrater och fansen i Calgary och jag vill tacka min familj och min agent för stödet genom den här processen, säger Gaudreau.

Calgary inleder NHL-säsongen borta mot Edmonton under öppningsnatten mot torsdag, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM