Difs sportchef: ”Vårt läge är akut”

HOCKEY

Näst sist i SHL inför landslagsuppehållet.

Nu går Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson ut på hemsidan och slår fast att förändringar är att vänta om laget inte vinner direkt efter uppehållet.

– Vårt läge är akut, säger han.

WENNERHOLM: 7 akuta frågor Djurgården måste lösa genast

Djurgården bröt med förre tränaren Hans Särkijärvi ett år i förskott för att göra en omstart med nye tränaren Robert Ohlsson.

Men nysatsningen har fått en blytung start.

När SHL gick till landslagsuppehåll efter 13-14 omgångar ligger Djurgården näst sist med åtta poäng. Avståndet upp till Rögle precis över kvalstrecket är sju poäng och laget har inte vunnit sedan sjätte oktober.

Sportchefen Joakim Eriksson medger att läget är kritiskt – och att förändringarna inte är långt borta.

– Vårt läge är akut. Och vi är beredda att göra förändringar som krävs om inte vi börjar vinna direkt efter uppehållet. Jag vill inte gå in i detalj på vad för åtgärder vi tänker oss utan presenterar förändringarna när de i så fall sker och varför vi gjort dem, säger han till hemsidan.

Använder konsulter

Han berättar att vissa stödåtgärder redan är på plats.

– Vi jobbar med förändringar hela tiden. Vi coachar med hjälp av en ledarskapskonsult våra ledare/tränare och kaptener till spelare till ett förbättrat ledarskap gentemot hela spelargruppen.

– Vi utvärderar våra matcher och vårt spel för att identifiera våra förbättringsområden. Sen jobbar vi med dem i träning. Just nu är förbättringsområdena, powerplay/boxplay, ansvaret i beslut med pucken, vårt försvarsspel, målvaktsspel och vårt målskytte, säger Joakim Eriksson.