NHL-säsongen 2016/2017

Han fullkomligt öser in mål: ”Bara går in”

avPer Bjurman

Foto: AllOverPress
Marcus Johansson (mitten) har gjort 11 poäng så här långt

NEW YORK. Alex Ovetjkin?

Nej, det är Marcus Johansson som anför Washington Capitals just nu.

Med ännu ett mål och ännu en assist i nattens bortamatch mot Winnipeg har han skaffat sig överlägsen ledning i den interna poängligan – och leder samtidigt svenska målligan i NHL.

– Allting råkar bara gå in för mig just nu och det är bara att tacka och ta emot, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Ja, ”Mojo” – som den 26-årige svensken kallas i USA – har startat bättre än någonsin tidigare under sin sex år långa NHL-karriär.

Målet mot Winnipeg i MTS Centre i natt var hans sjätte och genom att addera en assist till ett Karl Alzner-mål är han uppe i sammanlagt 11 poäng.

Det är fem fler än självaste Alex Ovetjkin – och det innebär att han leder svenska målligan och delar förstaplatsen i den blågula poängligan med William Nylander.

”Ger självförtroende”

– Allting råkar bara gå in för mig just nu och det är bara att tacka och ta emot, säger han på telefon från Manitoba-slätten.

 – Naturligtvis är det roligt att ha fått en sådan start. Det ger ju självförtroende, vilket innebär att man både vågar hålla i pucken och skjuta lite mer.

Riktig rysare

Matchen i natt blev dramatisk. Hemmalagets Adam Lowry kvitterade till 2-2 när bara drygt två minuter återstod – men en och en halv minut senare avgjorde Jay Beagle.

– Jäkligt skönt att det blev på det sättet när de precis hade kvitterat, konstaterar skyttekung Johansson.

– Därmed fick vi en fin avslutning på vår långa Kanada-resa. Vi har tagit sex poäng på fyra matcher, det tycker jag är ett väldigt bra facit. Det är inga lätta hallar att komma och spela i här borta.

ARTIKELN HANDLAR OM