San Joses skäggduo till World Cup

avPelle Strandman

Flera tunga namn ställs utanför Kanadas trupp

Foto: TT
Brent Burns och Joe Thornton får plats i Kanadas trupp.

De gör succé i San Jose, är klara för Stanley Cup-final och har gett slutspelsskägget två värdiga ansikten.

Nu har Sharks-duon Brent Burns och Joe Thornton tagit plats i Kanadas lag i World Cup.

– De har haft en grym säsong, säger Kanadas GM Doug Armstrong.

De är regerande OS-och världsmästare.

Nästa mål för Kanada är att ta hem World Cup – och nu har spelartruppen som ska göra det blivit komplett.

Laget kommer till spel med ett stjärnspäckat gäng i september, men det är också en hel del storspelare som får följa turneringen från tv-soffan.

De sju sista namnen i truppen som presenterades i natt var backarna Brent Burns, San Jose, Jake Muzzin, Los Angeles Kings, Alex Pietrangelo, St Louis Blues och forwardsuppsättningen Matt Duchene, Colorado, Claude Giroux, Philadelphia, Brad Marchand, Boston Bruins och Joe Thornton, San Jose Sharks.

"Tufft beslut"

Två som sticker ut i truppkompletteringen är San Jose-duon Brett Burns och Joe Thornton. De är inte bara lätta att känna igen med bastant skäggväxt utan har också stått för en imponerande poängskörd i Stanley Cup.

Burns har från sin backposition stått för 20 poäng på 18 slutspelsmatcher, två fler än Thornton som står på 18 pinnar inför finalserien mot Pittsburgh.

På förhand hade det bland annat spekulerats om namn som Corey Perry, kapten i VM-laget som vann guld i Ryssland , Pernell Karl Subban, T.J. Brodie och Logan Couture men ingen av dessa tog en plats i truppen.

– Det har varit ett tufft beslut men Marchand, Duchene, Burns, Thornton och resten har haft en grym säsong. Det är så här det är att leda Kanada när vi har så många bra spelare, säger general managern Doug Armstrong till kanadensiska Sportsnet som direktsände uttagningen.

Ingen Kessel i USA

Strax innan Kanada släppte sina sista namn fullbordades öven USA:s spelartrupp.

Största överraskningen? Stjärnforwarden Phil Kessel saknas trots sin heta form i Stanley Cup-slutspelet. Efter en trög grundserie har Pittsburgh-spelaren kommit igång ordentligt och levererat 18 poäng på lika många matcher.

Något som dock inte var tillräckligt för att ta en plats i det amerikanska laget.

I stället kompletterades USA:s trupp med backarna Matt Niskanen, Erik Johnson, Jack Johnson och kvartetten Brandon Dubinsky, Ryan Callahan, James van Riemsdyk, David Backes på forwardssidan.

"Blir en cool upplevelse"

Även lag Nordamerika blev fullständigt i natt . En ung trupp enbart bestående av upp emot 23 år gamla spelare kompletterades med fyra forwards, Jonathan Drouin, Auston Matthews, Mark Sheifele, Ryan Nugent-Hopkins och backarna Shayne Gostisbehere, Colton Parayko, Jacob Trouba.

En som spelat fyra internationella mästerskap för Kanada tidigare men den här gången placeras i en mix av amerikanska och kanadensiska spelare är Winnipegs Mark Sheifele, 23.

– Det kommer nog bli lite konstigt i början. Man kommer spela med spelare som man tidigare mött i både JVM och VM. Men jag tror det kommer bli en cool upplevelse och det är en ära att få vara med, säger Sheifele till Sportsnet.

ARTIKELN HANDLAR OM