Superkedjan glöder – sjätte raka segern

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Karlstad. Joakim Nygård, Johan Ryno och Alexander Johansson.

Där har ni Färjestads nya superkedja - och de har samtliga spelat en stor roll i lagets svit på sex raka segrar.

– Det är tre olika spelare som trivs väldigt bra med varandra, säger tränaren Leif Carlsson.

Efter förlustmatchen mot HV71, med 1-4, fick Färjestads tränartrojka tänka om. Inför mötet mot Frölunda ett par dagar senare satte man ihop Joakim Nygård, Johan Ryno och Alexander Johansson i en och samma kedja. Vad har hänt sedan dess? Färjestad har tagit sex raka segrar och trion har noterats för minst ett mål i varje match sedan dess.

Hetast i SHL

Nu är kedjan hetast i SHL.

– Det är en kedja som har blivit starkare efterhand. Nygård och Ryno funkade bra redan i fjol och sedan har Alex (Johansson) kommit in och gett lite mer stabilitet i det fysiska spelet. Det är tre olika spelare som trivs väldigt bra med varandra.

Nygård, Ryno och Johansson har svarat för totalt 23 poäng - och är därmed Färjestads mest produktiva lina.

Är det en slump att det har blivit sex raka segrar sedan du satte ihop denna trio lite mer konsekvent?

– Ja, det är nog lite av en slump att det kuggade i så bra och så fort. Men just nu finns det absolut ingen anledning att bryta den kedjan, säger Leif Carlsson.

”Enormt stark”

Joakim Nygård gjorde ännu ett mål mot Växjö i back to back-mötet och just nu är han den hetaste utespelaren i Färjestad. Han är i en form som borde göra honom till ett namn för landslaget vid nästa uttagning - och det är något som Leif Carlsson kan skriva under på.

– Ja, jag tycker det. Han har den åkstyrkan som krävs för att spela internationellt. Han är enormt stark med pucken och han kan göra genombrott som alla inte kan göra i och med att de inte har den speeden. Han är väl värd att få vara med och prova på landslagspel tycker jag, säger Carlsson.