Taif-tränarens krav: Fyrdomarsystem

HOCKEY

”Hade blivit bra stämning med två huvuddomare”

Foto: Det hettade till i den senaste matchen mellan AIK och Tingsryd på Hovet.

Matchen senast präglades av irritation och en drös utvisningar.

Inför den fjärde matchen mellan AIK och Tingsryd kräver Magnus Sundquist fyrdomarsystem i den heta finalserien.

– Märkligt att en ensam stackare ska ta de avgörande besluten, säger Taif-tränaren.

Foto: Magnus Sundquist.

I de två första mötena var det en aning återhållsamt, men i lördagens tredje match i den hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Tingsryd brakade det loss i ett smärre kaos.

I den andra perioden delades hela 41 utvisningsminuter ut, efter bland annat ett matchstraff på AIK-backen Eric Norins crosschecking.

”Massa krav på annat”

Bägge lagen visade stor frustration över utvisningarna och efter matchen frågade sig Tingsryds tränare, Magnus Sundquist, varför det inte finns två huvuddomare i kvalet.

– De har krav på massa andra saker, för att gå upp till SHL och allt det där. Men då ska de väl kunna sätta in ett fyrdomarsystem i sådana här matcher?, säger Sundquist och fortsätter:

– Att en ensam stackare ska stå och ta de avgörande besluten är märkligt. Varför inte ha två som kontrollerar det, så det blir en nivå som det ska vara i en hockeyallsvensk final. Nu vet man ju fan varken från eller till.

Kan avgöras i kväll

Redan 2009 infördes fyrdomarsystem i SHL, men de hockeyallsvenska lagen har tvingats spela med endast en domare, trots att flera tränare reagerat.

– Med två huvuddomare hade det blivit en bra stämning, om inte annat på läktarna. Nu var det AIK-publiken som var irriterade eftersom ingen visste någonting. Då blir det hätsk stämning, säger Sundquist.

AIK leder den hockeyallsvenska finalen med 2–1 i matcher och kan avgöra i kvällens fjärde match i Tingsryd.

ARTIKELN HANDLAR OM