Snart på väg bort - då glänser Hossa

HOCKEY

”Viktigt att få visa mig från min bästa sida”

MORA

Tre mål signerade Marian Hossa.

Och äntligen en trepoängare för Mora!

4-2-segern mot Malmö var faktiskt den första i år"

- Matchen var väldigt viktig, och jag ville verkligen visa mig från min bästa sida.

Foto: Hossa.

Kanske för att avskedet närmar sig. Två matcher återstår för Marian Hossa innan det är dags att dra av sig Mora-tröjan och börja tjänstgöringen i Dukla Trencin hemma i Slovakien.

- Nu är det extra viktigt för mig att göra bra matcher, och att hjälpa laget till segrar den tid som är kvar. Jag vill vara ihågkommen på ett positivt sätt, säger Hossa.

Efter uppvisningen i går mot Malmö finns ingen anledning att oroa sig för det. Visst, Marian kanske har gjort bättre matcher under sin svenska sejour, men effektiviteten mot Malmö var det inget fel på.

41-0 gjorde han i första perioden från nära håll, med ett distinkt handledsskott satte han pucken högt bakom Pasi Nurminen.

43-1 kom i den tredje perioden när matchen stod och vägde. Hossa snappade upp en flipperpuck framför kassen och rakade in den.

44-2 var ett faktum tre sekunder före slutet. Pucken i öppen kasse, och Hossa framspelad av kompisen Rastislav Pavlikovsky - för tredje gången"

- Jag gjorde målen, men den här segern var lika mycket de övriga spelarnas förtjänst. Vi spelade bra från målvakt genom alla femmor. Nu jobbade vi precis som laget gjorde när jag kom hit, och med det här spelet kommer det att bli fler poäng - även utan mig, ler han.

Pelle Marklund

ARTIKELN HANDLAR OM