Mardröm för ”Henke” i comebacken

HOCKEY

Släppte in tre mål efter en kvart

BOSTON. Henrik Lundqvist fick en mardrömslik start på sin comeback.

Redan efter femton minuter hade Boston Bruins dammat in tre mål på den svenske målvaktsstjärnan.

– Ja, det kändes inget vidare i början. Jag hade inte tajmingen. Men undra andra och tredje perioden tycker jag det gick bättre, jag krigade mig in i matchen, säger han till Sportbladet efter det som till sist blev en 4-2-förlust.

LISTA: Sanslösa NHL-lönerna – så mycket tjänar stjärnorna

Efter åtta veckors frånvaro återvände en ivrig Henrik Lundqvist i New York Rangers kasse i lördagens bortamatch mot Boston Bruins.

Men det blev inte riktigt som den 33-årige stjärnan hade tänkt sig.

Redan efter drygt en och halv minut vinklade Milan Lucic in 1-0 med ena skridskon (och fick målet godkänt, till Lundqvists och andras förvåning).

Sedan gjorde Bruins två mål till – bland annat genom en Carl Söderberg i friläge – innan första perioden var över, och ytterligare ett en bit in i andra.

– Nej, det var förstås inte så jag hade hoppats att det skulle bli, suckar ”Henke” när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Det kändes inget vidare, jag hade inte tajmingen och tog inte rätt sorts beslut. Jag hade kunnat ta flera av de där målen i normala fall. Men det är inte alldeles hitta rätt sorts lugn lätt när man varit borta så länge.

”Jag krigade mig in i matchen”

Som coachen Alain Vigneault understryker efteråt hade den förre Vezina Trophy-vinnaren å andra sidan inte mycket hjälp heller – hans lagkamrater passade helt olägligt på att genomföra sin sämsta förstaperiod på hela säsongen.

– Well, när man kommer tillbaka efter så lång tid hoppas man kanske att det ska bli lite lugnare, säger han med ett snett leende.

Ju längre matchen led, desto mer gick gästerna dock att känna igen – och ”Henke” likaså.

Han hann göra ett par utmärkta räddningar i andra och tredje perioden – bland annat när Brad Marchand kom loss i ett friläge.

– Jo, jag kände mig mer och mer komfortabel ju längre jag stod där, i tredje tycker jag det gick riktigt bra. Jag krigade mig in i matchen och det är något jag kommer att ta med mig, konstaterar han.

– Jag är helt säker på att det kommer att kännas bättre nästa gång. Jag hade bara två fulla träningar med laget inför den här matchen. Nu har jag fått det här gjort, så snart är jag igång på allvar.

Svedberg hoppade in

”Nästa gång” lär bli i Winnipeg på tisdag.

Rangers har visserligen en ny matiné, hemma mot Washington, under söndagen men då står  Cam Talbot.

Hur angelägen coach Vigneault än är om att få igång sin förstemålis utsätter han honom inte för två matcher på ett dygn...

Under lördagsmatchen vaktades även Bruins kasse av en svensk – i alla fall i två perioder. Niklas Svedberg fick hoppa in när Tuukka Rask mycket abrupt lämnade isen tio sekunder in i mittperioden.

– Det är lite nervöst att komma in på det sättet, i synnerhet när vi har ledningen i en så grymt viktig match, men jag försökte hålla mig lugn och tycker det gick bra, säger han.

– Självfallet var det kul att få spela mot Lundqvist också. Det har jag aldrig gjort förut.

Lundqvist själv var av förklarliga mindre road.

LISTA: Sanslösa NHL-lönerna – så mycket tjänar stjärnorna

ARTIKELN HANDLAR OM