Luleå värvar lovande back från Leksand

Publicerad 2015-05-27

Själlin klar för två år

Pontus Själlin lämnar Leksand.

Meriterade stjärnvärvningarna har duggat tätt i Luleå.

Men idag presenterade man i stället ett yngre framtidsnamn från Leksand.

Klubben har gjort klart med Pontus Själin, 18, på ett tvåårskontrakt.

Ilari Melart, Toni Rajala, Brendan Mikkelson, Craig Schira och Jacob Micflikier är fem tunga stjärnvärvningar som Lars "Osten" Bergström presenterat i Luleås storsatsning inför nästa säsong.

Men klubben fyller också på laget med flera unga och lovande spelare. Senast att presenteras är backen Pontus Själin, 18, som spelade den senaste säsongen i Leksand (främst i J20-laget).

”Lite av en dröm"

– Pontus är en skridskostark och spelskicklig back som har mycket framtid i sig. Vi tror att vi har en perfekt utvecklingsmiljö för honom i kombinationen SHL, Allsvenskan och J20 beroende på hans utveckling tillsammans med oss. Vi tror att det är en spelare som skall kunna etablera sig i vårt A-lag och därifrån nå hela vägen till NHL där han är draftad av Minnesota, säger sportchef Bergström till klubbens hemsida.

– Det är faktiskt lite av en dröm att få komma till Luleå Hockey. Jag vet att föreningen varit intresserade av mig tidigare under min karriär – så det kommer passa mig riktigt bra att flytta upp till Norrbotten, säger Själin själv.

Följ ämnen i artikeln