Tipset: Så här slutar JVM-kvartsfinalerna

avHans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Anna Tärnhuvud
Vinner Sverige och Finland respektive kvartsfinal väntar ett drömmöte i semifinalen.

Kvartsfinalklart i JVM - här tippar Sportbladets Hans Abrahamsson utgången av alla matcher.

Hans Abrahamsson.

✓ Sverige–Slovakien

Kommentar: Vi ska inte låtsas som något: vägen mot semifinal ligger vidöppen. Slovakien ska Juniorkronorna bara slå, sedan går man inte bara ut och kör över något lag i en kvartsfinal. Men över tre perioder  – och med ett normalt målvaktsspel – ska det inte vara något snack. Sverige är skickligare på alla punkter, inte minst offensivt.

Till semifinal: Sverige.

✓ Ryssland–Danmark

Kommentar: Om Sverige har fått en drömväg mot semifinal, gäller det definitivt även Ryssland. Ryssland har vunnit sina matcher men bara imponerat stundtals. Men den här semifinalen kan bara sluta på ett sätt. Det ska till en enorm underskattning från ryskt håll om det här ens ska bli spännande.

Till semifinal: Ryssland

✓ Finland–Kanada

Kommentar: Enda kvartsfinalen som på förhand känns helt öppen. Finland har två av turneringens bästa spelare i 98:orna Puljujärvi och Laine. Håller försvarsspelet? Det är den stora frågan. Hur som helst lär det bli en riktigt skön match i en fullsatt Hartwall Arena. Kanada har inte imponerat i gruppspelet, och nu är rinken dessutom två meter bredare än i Helsingfors ishall. Oerhört ovisst, men jag tippar Finland.

Till semifinal: Finland

✓ USA–Tjeckien

Kommentar: USA är laget som har imponerat mest i Sveriges grupp och får amerikanarna till det även i slutspelet är de en glödhet guldkandidat. Målvakterna är ett frågetecken för mig. Och två raka kvartsfinalförluster senaste åren sitter säkert i huvudet på laget. Men normalt sett ska USA inte ha några större problem här. En lite skrällvarning dock på Tjeckien som sent fick in Boston-forwarden David Pastrnak

Till semifinal: USA.

Semifinaler

Ryssland–USA

Sverige–Finland

Fotnot: Alla kvartsfinaler spelas på lördag - Sverige-Slovakien spelas klockan 15.00!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM