Senaste beskedet om William Nylander

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

HOCKEY

Helsingfors/Stockholm. William Nylander bröt matchen mot Schweiz efter en tuff tackling.

Sveriges stjärna tvingas nu vila i flera dagar.

– Hur många dagar, om de dagarna blir till veckor går inte att uttala sig om, säger läkaren Sofia Sunnerud.

Chris Egli sänkte William Nylander i Sveriges öppningsmatch i lördag. Det är redan klart att schweizaren stängs av tre matcher på grund av den tacklingen.

Uttalar sig inte om diagnosen

Hur länge Nylander blir borta är mer oklart.

På en pressträff efter segern mot Schweiz var läkaren Sofia Sunnerud hemlig. I dag uttalade sig hon igen om Nylanders situation.

– Han mår avsevärt mycket bättre i dag. Han mådde bättre redan igår, och mår fortsatt bra i dag. Vi kommer inte uttala oss om diagnoser, utan han fick en skada på högersida. Det är så vi kommer uttala oss, inga mer detaljer kring skadan, säger hon.

Missar USA

Läkaren bekräftar att Nylander inte är aktuell för spel de närmaste dagarna. Därmed missar han mötet med USA.

– Hur många dagar, och om de dagarna blir till veckor går inte att uttala sig om heller. Det är bara det att han inte kommer vara på isen den närmaste tiden. Det är viktigt att säga det så att det inte blir några funderingar kring det, säger Sunnerud.

Vet inte om han spelar mer i JVM

Sverige har daglig kontakt med Torontos medicinska team.

– Det är så det går till när de tillhör lagen där borta. Vi har en total samsyn om omhändertagandet och planen framöver. Det finns inga frågatecken där. Vi rådgör så vi tycker samma sak, och det gör vi, säger Sunnerud.

– Vi har inte diskuterat var han ska vara, vi har bara diskuterat rent medicinskt.

Hon vill inte gå in på hur hans rehabilitering kommer att se ut. Hon kan inte heller svara på om Nylander kommer att spela mer under JVM.

Övriga 19 utespelare tränade i dag. Med andra ord så ser både Gustav Forsling och Adrian Kempe ut att kunna spela mot USA i morgon.

– Det ser bra ut för dem. Rent medicinskt är Gustav i speldugligt skick. Och för Adrians del finns det inga hinder, säger Sunnerud.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN