SHL Svenska hockeyligan

”Jag är rörd”

Av: 

Emil K Lagnelius

HOCKEY

Brynäs tränare stolt efter den grymma vändningen mot Djurgården

Djurgården kände doften av slutspel.

Då vände Brynäs från 1–2 till 3–2 – på 36 rappa sekunder.

– För dåligt av oss, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén.

– En otrolig moral i det här laget. Jag är rörd, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Niklas Czarnecki.
Niklas Czarnecki.

Djurgården – som saknade fyra (!) centrar – fick annars en smakstart i det viktiga streckmötet. Veteranen Marcus Ragnarsson fintade upp Lars Jonsson på läktaren och hängde in 1–0.

– Vi spelade alldeles för dåligt i början och var inte beredda att gå in i kriget, suckade Brynäs Mans Hansen i ppv i första periodpausen.

Videogranskning

Men just Hansen såg till att Brynäs fick jubla i mittakten. Hansen sköt ett skott som tog i ribban och studsade ner strax över mållinjen. Domaren Marcus Vinnerborg godkände målet efter videogranskning.

Brynäs såg sedan ut att ta över matchen, men hade inte studsarna med sig. Juuso Hietanens skott träffade klockrent i ribban och i stället kunde Djurgården kort senare återta ledningen via ett slumpskott. David Printz slängde iväg ett skott från blålinjen och målvakten Anders Lindbäck fumlade in pucken bakom sig.

Två snabba mål

I det läget var lagen på samma poäng i kampen om slutspel.

Men i sista perioden vände Brynäs till 3–2 på 36 rappa sekunder.

Först kvitterade Daniel Widing i power play efter en briljant passning från Peter Nolander. Och sedan la Mads Hansen bak pucken till Jörgen Sundqvist som direktsköt – ett skott som målvakten Gustaf Wesslau släppte förbi sig, trots bra sikt.

Djurgården tog ut målvakten och pressade frenetiskt för kvittering. Michael Holmqvist fick en jättechans, men Lindbäck sträckte ut hela sin längd och räddade.

”För dåligt”

I stället kunde Andreas Dackell sätta 4–2 i tom kasse.

– Vi kommer inte upp. Vi gjorde en bra första. sämre i andra och tappade ännu mer i tredje. Det är för dåligt av oss. Vi var inte tillräckligt bra i dag, Brynäs var bättre, säger Djurgårdens tränare Tomas Montén till ppv.

– Vi slutforcerade på ett strålande sätt. Säsongens viktigaste match och vi hade mod att avsluta tredje perioden som vi gjorde. Jag är rörd, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki till ppv.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan