Blixtvärvning av Färjestad

HOCKEY

Tselios klar för Karlstadklubben

Karlstad (TT)

Backen Thomas Rhodin bröt nyckelbenet mot Leksand.

Några timmar senare var ersättaren klar.

Amerikanen Nikos Tselios, 27, från finländska Kalpa.

Vid midnatt till onsdagen slog transferfönstret igen. Strax innan dess passerade övergången den lilla glipa som fortfarande var öppen.

– Vi ser ”Nik” som en ersättare för långtidsskadade Thomas Rhodin. En stor, kraftfull defensiv back som vi hoppas ska tillföra defensiv styrka, säger Färjestads sportchef Håkan Loob.

Foto: Nikos Tselios i Carolina Hurricanes.

Thomas Rhodin skadades i Ejendals Arena på tisdagskvällen. Då trodde inte Loob att klubben skulle hinna hitta en ersättare. Men efter febril aktivitet blev det napp.

– Han har bevisat att han håller bra i den finska ligan och vår scout Anders Steen har sett honom aktion med gott betyg och därför beslöt vi oss för att genomföra affären när omfattningen av Rhodins skada stod klar för oss, säger Loob.

Tselios, född i Oak Park i Illinois, USA, har ett grekiskt pass. Den senaste säsongen har han spelat i finska Kalpa.Han är en storvuxen (193 cm och 103 kg) back med främst defensiva kvaliteter.

Två matcher för Carolina

– Vi hade egentligen stängt butiken när Rhodin blev skadad och det är lite av en chansning, men vi tror och hoppas att Tselios ska täta till vår defensiv resten av säsongen, säger Håkan Loob.

Tselios har större delen av sin karriär spelat i transatlantiska rinkar. Han gick i första rundan av expansion draften som nummer 22 för Carolina Hurricanes där han också gjorde två NHL-matcher säsongen 2001/02.

Han har spelat 20 matcher i finländska ligan och svarat för tre assists.

Tselioskommer att vara med vid Färjestads matchvärmning inför mötet med Djurgården på torsdagen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM