Redo att lämna Brynäs

HOCKEY

"Jag bestämmer mig efter helgen"

I dag vid midnatt kommer Brynästalangen Nicklas Bäckström, 18, att bli draftad.

Och kanske väljer han att lämna elitserien redan i sommar.

- Jag bestämmer mig efter helgen. Mycket hänger på vilken klubb som väljer mig och hur jag blir mottagen, säger Nicklas Bäckström.

Foto: Populär Alla vill prata med Nicklas Bäckström. Sedan han kom till Vancouver har han träffat tolv NHL-klubbar.

Glöm sill och nubbe för Nicklas Bäckström.

Han landade i Vancouver i onsdags och har haft ett mycket hektiskt schema eftersom han är en av få topprankade hockeytalanger inför NHL-draften

i dag.

Totalt har han träffat tolv klubbar.

"Var förberedd"

Mötena har ägt rum på hotellrum och frågorna handlat om allt från Bäckströms fysiska status, viljan att komma till NHL och några tuffa påståenden där målsättningen var att få Bäckström konfunderad.

- Jag var förberedd på att det skulle vara konstiga frågor. Jag fick ta det som det kom, säger Nicklas Bäckström.

"Beror på klubben"

Enligt flera experter kommer Bäckström att väljas som nummer tre eller fyra. Det innebär att han hamnar i Washington eller Chicago.

- För mig spelar det ingen roll i vilken klubb jag hamnar. Jag har inget direkt favoritlag i NHL och heller inga idoler, säger Bäckström.

Hemma i Gävle ligger sportchef Michael Sundlöv sömnlös om nätterna. Han har blivit av med tre spelare till NHL och givetvis vill han inte tappa Bäckström, som är tänkt som förstecenter i vinter.

- Jag har sagt länge att jag planerar att spela i Brynäs även i vinter. Men jag ska bestämma mig efter den här helgen. Det beror lite på vad den klubb som väljer mig säger och hur jag blir mottagen, säger Bäckström.

De väljer först

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL