Södertälje vann bottenmötet

HOCKEY

Första förlusten för Linköping

Leksand stod länge emot Södertälje på bortaplan tack vare målvakten Johan Backlund.

Men det räckte inte till - den här gången heller.

- Vi har en rejäl uppförsbacke nu, sade lagkaptenen Niklas Persson efter 1-2-förlusten.

Tränarskiftet i Leksand gav ingen omedelbar effekt. På torsdagen tvingades dalalaget räkna in ännu en förlust, även utan Per-Arne "Pirro" Alexandersson i båset. Efter elva elitserieomgångar är Leksand fortfarande utan seger, och klart sist med bara en poäng.

- Jag är fruktansvärt besviken, det var så nära och jag tycker att vi förtjänade en poäng, sade lagkaptenen Niklas Persson.

Spelmässigt övertag

Resultatmässigt såg det visserligen ut som om Leksand var nära - men ute på isen såg det annorlunda ut.

Södertälje inledde matchen i ett högt tempo hemma i Axa Sports Center och skapade omedelbart tryck framför Leksandsmålet. Anze Kopitar brände ett friläge, Jan Huokkos backskott stannade precis på mållinjen och Erik Norbäcks retur motades av målvakten Johan Backlund.

Det var just Backlund som räddade kvar Leksand i matchen. Efter två perioder var skottstatistiken 30-15, men ställningen bara 1-1.

- Han var riktigt bra i dag också, sade Niklas Persson.

Södertäljes ledningsmål kom i mitten av andra perioden genom Tomas Kollar som slog in pucken vid bortre stolpen, assisterad av Per-Åge Skröder.

Leksand kunde sedan kvittera genom Niklas Persson efter drygt 13 minuter. Persson bröt in framför SSK-målvakten Rastislav Stana, fortsatte hela vägen runt och lade sedan in pucken köksvägen.

Houkko avgjorde

Ett mål som inte var mycket värt i slutändan. I början av tredje perioden kunde nämligen Jan Huokko slå in SSK:s segermål i spel fem mot fyra.

- Just nu känns det bara tungt. Det vill sig inte för oss och vi har en rejäl jävla uppförsbacke, sade Persson, som ändå försökte tänka positivt:

- Jag tycker ändå att det fanns en hel del positivt i dag och vi fortsatte att jobba hårt. Det här är inget att gräva ner sig för. Vi har själva satt oss i den här sitsen och det är upp till oss att reparera det.

För Södertälje innebar det att förlustsviten på tre raka matcher bröts.

- Vi klev in i matchen fulla av energi. Det var en skön seger, sade SSK-tränaren Ulf Taavola.

Jenny Danielsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM