Hoppas fortfarande på stjärnvärvningen

Modo kan vara på väg mot årets värvningsbomb i svensk ishockey: ”Både hoppas och önskar”

Publicerad 2018-08-15

Enström i Winnipegtröjan.

Tobias Enström, 33, fortsätter träna med Modo.

Och inom en snar framtid räknar sportchefen Michael Sundlöv med besked från stjärnbacken: 

– Klart att det måste bli ett beslut i närtid, jag tror det kan handla om någon vecka, kanske ännu snabbare, säger Sundlöv, om vad som skulle vara årets värvningsbomb.

Det skulle vara årets värvning i svensk hockey om Tobias Enström, med över 700 NHL-matcher, skriver på för allsvenska Modo.

Den så skridskoskicklige backen har tillhört Winnipegs (tidigare Atlantas) organisation under sina elva år i NHL. Men det senaste kontraktet har gått ut och Enström lämnade klubben i somras under viss turbulens. Han petades bland annat i en match i slutspelet mot Nashville. 

Intresse från NHL-klubbar saknas inte, Enström har fortfarande inte tagit något definitivt beslut om framtiden. NHL-veteranen tränar just nu med Modo och klubben är i allra högsta grad med i bilden:

– Ända fram tills han sagt nej kommer jag både hoppas och önska att han spelar med Modo, säger Michael Sundlöv, som inte hymlar om vad Enström skulle betyda.

Lutar åt NHL eller Modo

– Jättemycket, såklart. För Övik som stad, för Modo som förening och lag. Det är en kille som gör andra spelare bättre bara genom att var på isen. Dessutom givetvis en mycket bra spelare som sväljer istid i alla spelformer. En av de absolut bästa backarna i Sverige och vilket SHL-lag som helst skulle ta emot honom. 

Modo jobbar för att ta sig upp igen.

Blir det inte spel i NHL ligger ni väldigt bra till?

– Då ligger vi nog långt framme, ja. Jag vet inte exakt hur han tänker, men utifrån den dialog vi har haft känns det i alla fall så.

Har ni satt något datum när han ska bestämma sig?

– Nej, det har vi inte. Men klart att det måste bli ett beslut i närtid, jag tror det kan handla om någon vecka, kanske snabbare ändå.

Enström spelade OS 2010 men har sedan dess konsekvent tackat nej till Tre Kronor. Senast han spelade i Modo var guldsäsongen 2006/07.