Favoriten petas från C More

Patrik Westberg ratas i SM-slutspelet

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Patrik Westberg.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Patrik Westberg.

HOCKEY

Nu är det klart.

Kommentatorn Patrik Westberg, C More, ratas från SHL-slutspelet.

– Det känns som att många tycker om mitt sätt att kommentera och jag har svårt att värdera vad som är rätt och fel i den här frågan, säger 50-åriga Westberg till Sportbladet.

Patrik Westberg har dragit fram som en positiv vind i kommentators-Sverige.

Från att för tio år sedan jobbat natt-skift på ett hem för förståndshandikappade har Westberg gjort resan till att nu vara en av landets mest profilerade sportkommentatorer.

Bland annat vann han nyligen priset som årets sportkommentator hos tvmatchen.nu och var nominerad till samma priskategori i Guldskölden, Svenska Fans tävling där årets bästa sportjournalister utses av läsarna.

Misslyckats med påtryckningar

Nu står det klart att han inte kommer få möjlighet att kommentera slutspelet på C Mores plattformar. Sportbladet har tidigare skrivit om att risken var stor att Westberg ratas och påtryckningarna från Westbergs fans har alltså misslyckats.

– Jag måste acceptera beslutet och senaste tiden har jag fått väldigt mycket stöd, både från folk inom hockeyn och ”vanligt folk”. Det har gett mig en jäkla energi att kämpa på. Jag älskar det jag gör och kommer ge allt i varenda match, säger Westberg.

”Får sikta på att bli bättre”

Kommentatorn har fått stor liking i främst sociala medier för ett frejdigt språk, unika beskrivningar och en extrem passion för ishockey.

Westberg kommer istället för slutspel kommentera epilogen av Hockeyallsvenskan med kommande kval-spel.

– Jag vet nästan inte vad jag ska tycka. De som får kommentera slutspelet är oerhört kompetenta. Men det känns som att många tycker om mitt sätt att kommentera och jag har svårt att värdera vad som är rätt och fel. Jag får sikta på att bli ännu bättre och kanske kommer slutspels-chansen i framtiden, säger Westberg.

Kommentatorerna Björn Oldéen, Åke Unger, Lasse Granqvist, Lena Sundkvist samt Johan Edlund kommer vara tittarnas vänner i tv-rutan under slutspelet.

Westberg får ha fokus på allsvenskan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN