Jens Olsson om bråket med ispojken: ”Tycker det är väldigt respektlöst”

HOCKEY

GÄVLE. Jens Olsson, 33, stängdes av efter sitt bråk med en ung kille som skrapade isen. 

Malmöbacken är ångerfull, men också väldigt besviken på Moras agerande:

– Det är just i Mora man beter sig på det här viset. Jag tycker det är väldigt respektlöst, säger Olsson. 

Det blev inget spel mot Brynäs för Jens Olsson. Han fick match penalty för sitt bråk med en isfunktionär i Mora i söndags. 

Det betyder automatiskt en matchs avstängning, men fram till bara några timmar före nedsläpp hoppades Olsson på att beslutet skulle upphävas och att han skulle vara spelklar mot Brynäs.

– Klart jag är besviken. Jag ville vara där ute med grabbarna i dag och hoppades in i det sista, säger han.

Nu gick det ändå bra för Olssons Malmö som vann med 4–1 i Gavlerinken.

Efter en kort diskussion i söndags körde killen som skrapade isen undan skridskorna på Jens Olsson som tappade fattningen och flög på den unge killen. Ett bråk som verkligen delat Hockeysverige i två delar. En del som håller med Olsson och lika många som fördömer hans beteende. 

Själv tycker han inte turbulensen de senaste dagarna har stört honom nämnvärt:

– Nej för egen del har det varit ganska lugnt. Det enda man kan gå tillbaka till sig själv och ändrat på är kanske att jag inte skulle ha tagit tag i hans tröja. Just den delen blir väldigt uppförstorad och det får jag ta på mig och be om ursäkt för. Samtidig känner jag att det är min markering och den står jag fast vid, att det inte är acceptabelt att bete sig som han gjorde på en isbana.

”Han käftar emot och kör undan benen”

När han ska beskriva situationen som ledde fram till bråket säger Olsson: 

– Jag står och pratar med min tränare, vi lägger upp taktik för nästkommande byten. Jag står med ryggen mot och ser inte han kommer. Jag har aldrig varit med om något liknande, att man blir påkörd på det viset. Grabbarna som gör det jobbet gör det väldigt respektfullt på alla andra arenor. Men just i Mora beter man sig på det här viset. Jag tycker det är väldigt respektlöst. 

Det ser ut som du och killen har en dialog där han ber att du ska flytta på dig, men att du inte gör det?

– Jag ber honom att lugna sig lite och att jag ska flytta på mig men han käftar emot och till sist kör han undan benen på mig

Har du varit i kontakt med killen någonting?

– Nej, ingenting alls. Ingen från Mora eller någon har varit i kontakt med mig. Det får man tycka vad man vill om, men ingenting alls från deras sida.

Har du några planer på att kontakta killen för att försöka reda ut det som hände?

– Nej, i min bok har jag gått vidare. Vi hade kunnat lösa det i efterhand och diskuterat saken på plats, det hade varit mycket bättre. Nu har det gått två dagar sedan det hände så jag har gått vidare, säger Jens Olsson.