SHL-talangerna lånas ut av Brynäs

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
HOCKEY

Under måndagen gjorde Brynäs klart med två utlåningar till hockeyallsvenska tabellfemman Almtuna.

Adam Boqvist, 17, och Samuel Asklöf, 19, lämnar SHL-laget under en veckas tid - i första hand.

– Allt för att ge bästa förutsättning för deras utveckling, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Brynäs talanger Adam Boqvist och Samuel Asklöf lånas ut till hockeyallsvenskan. Det bekräftade SHL-klubben i dag. Utlåningen gäller för en vecka i första hand och förutom träningspass är det inplanerat två matcher i allsvenskan med Almtuna. Boqvist och Asklöf ansluter till Uppsala-laget redan under måndagen.

– Det här är bra, syftet är att ge våra spelare chans till mer istid i en bra seniormiljö. Allt för att ge bästa förutsättning för deras utveckling, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Andra utlåningen på kort tid

Adam Boqvist har redan varit utlånad till Almtuna en sväng den här säsongen. Då blev det fem matcher i laget och 1 producerad poäng (0+1). I Brynäs A-lag har 17-åringen haft tufft att få speltid, där det endast har blivit åtta matcher hittills. Också där har backen producerat 1 poäng (0+1).

Boqvist räknas som en av världens största talanger och väntas gå topp tre i NHL-draften nästa sommar, men petades i JVM-truppen av förbundskapten Tomas Montén.

Samuel Asklöf däremot har fått chansen en hel del i Brynäs i år, men lånas alltså ändå ut för att få mer nyttig A-lagserfarenhet. I SHL-laget har det blivit 24 framträdanden den här säsongen för 19-åringen, och 5 gjorda poäng (2+3) från forwardens klubba.

ARTIKELN HANDLAR OM