Bekräftar intresset för succétränaren

Efter Brynäs krav på ”Bulan” – de jagar klubbikonen

Foto: ANDREAS SANDSTR M / BILDBYR N
HOCKEY

Brynäs vill förlänga Thomas Berglunds kontrakt – som ännu inte har gett besked.

Nu berättar Luleå Hockeys vd att klubben har varit i kontakt med Brynäs-tränaren.

– Vi har så klart hört oss för hur han ser på framtiden, säger vd:n Stefan Enbom.

Brynäs huvudtränare Thomas ”Bulan” Berglund sitter på ett utgående kontrakt och har ännu inte lämnat något besked på om han vill fortsätta i klubben.

Kravet: Gävleklubben vill ha ha besked efter landslagsuppehållet i februari.

– Vi har kommit överens om att han ska ge mig ett besked då. Helst skulle jag vilja ha detta klart nu, sa Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till Arbetarbladet.

Intresse från konkurrent

Luleå Hockey kan också vara på väg att göra en organisationsförändring efter att sportchefen Lars ”Osten” Bergström meddelat att han avgår efter säsongen.

Luleås vd Stefan Enbom bekräftar att klubben vid årskiftet hörde av sig till klubbikonen ”Bulan” som gjort närmare 800 matcher för Luleå som spelare och var med och tog klubbens enda SM-guld 1996.

– Vi har hört oss för om han har något intresse av att vara en del i vår sportsliga ledning på nåt sätt, säger Stefan Enbom till norrländska socialdemokraten NSD.

Samtidigt respekterar Enbom SHL-konkurrenten Brynäs.

– Han är tränare hos en konkurrent så vi vill hantera Brynäs och honom med respekt. Vi vill inte vara och rycka i en tränare hos en av våra kolleger, utan han måste fatta sina beslut, säger Enbom.

Luleå har tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson på kontrakt även nästa säsong